nick cave ve warren ellis dostluğunu konu alan belgesel yolda

nick cave ve warren ellis dostluğunu konu alan belgesel yolda


this much i know to be true


Müzik dünyası ile sinema dünyasının en sevdiğimiz etkileşimlerinden Nick Cave & Warren Ellis ortaklığından bugüne kadar kaç meyve yedik, saysak bitiremeyiz. Bu iki güzide insanın dostluklarını ve kendilerini ortak paydada buluşturan yaratıcı birlikteliklerini konu alan bir belgesel için çalışmalar başladı.

This Much I Know to Be True isimli belgeselin yönetmenliğini ikilinin Brad Pitt ve Casey Affleck’li The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford filminde beraber çalıştıkları Andrew Dominik üstleniyor. Yine Dominik yönetmenliğinde 2016 yılında çekilen Nick Cave belgeseli One More Time With Feeling’den izler taşıyacağı belirtilen belgeselde henüz bir kesinliği olmasa da Ellis’in birçok kez çalışma fırsatı bulduğu usta isim Marianne Faitfull’un da yer alacağı konuşuluyor. Belgesele ek olarak Cave ve Ellis ikilisi, Dominik’in Marilyn Monroe biyografik filmi Blonde’un müziklerine de imza atacak.

Çekimleri geçtiğimiz sene Londra ve Brighton’da tamamlanan This Much I Know to Be True’nun 2022 içinde yayınlanması bekleniyor.