christopher nolan’ın yıldız kadrolu yeni filmine bir isim daha katıldı

christopher nolan’ın yıldız kadrolu yeni filmine bir isim daha katıldı


oppenheimer


Sinema dünyasında atom etkisi yaratacağına inandığımız yeni Christopher Nolan filmi Oppenheimer’ın oyuncu kadrosuna bir isim daha katıldı.

Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie ve Josh Harnett gibi yıldız isimleri renklerine bağlayan Oppenheimer’a The Amazing Spider-Man 2’nun Green Goblin’i olan ve son olarak Pablo Larraín imzalı Lisey’s Story’de karşımıza çıkan Dane DeHaan da katıldı. Kadroya son sıradan katılan Josh Hartnett gibi DeHaan’ın rolü de gizli tutuluyor. Diğer isimlerin filmdeki rolleri ise şu şekilde:

Filmde Oppenheimer’a Cillian Murphy, Oppenheimer’ın eşi Katherine Oppenheimer’a ise Emily Blunt hayat verecek. Robert Downey Jr., Atom Enerjisi Komisyonu’nda yetkili olan Lewis Strauss, Matt Damon ise Manhattan Projesi’nin direktörü Korgeneral Leslie Groves rolünde karşımıza çıkacak. Florence Pugh, dönemin ABD Komünist Partisi üyelerinden olmasının yanı sıra Oppenheimer ile bir ilişki yaşadığı da konuşulan Jean Tatlock’u, Benny Safdie ise Manhattan Projesi üyelerinden ve hidrojen bombasının babası olarak bilinen Macar fizikçi Edward Teller’ı canlandırırken rolü hakkında şimdilik sınırlı bilgiye sahip olduğumuz Rami Malek ise bir bilim insanına hayat verecek.

Daha önce de Nolan ile birçok filmde çalışma fırsatı bulan Hoyte Van Hoytema‘nın görüntü yönetmenliğini üstleneceği, Jennifer Lame’in ise kurguda yer alacağı Oppenheimer’ın müziklerini ise Tenet’in de müziklerine imza atan Ludwig Göransson besteleyecek.

Nolan’ın Warner Bros. bünyesinden ayrılmasının ardından çekeceği ilk film olma özelliği de taşıyan Oppenheimer, yönetmenin eşi Emma Thomas ile birlikte sahip olduğu yapım şirketi Syncopy Inc.’in prodüktörlüğünde Universal Pictures etiketiyle 21 Temmuz 2023’te gösterime girecek.