disney+, 14 haziran’da türkiye’de yayına başlayacak!

disney+, 14 haziran’da türkiye’de yayına başlayacak!


sıra sende hbo max


Disney, Marvel, National Geographic, Star Wars ve Pixar gibi markaların orijinal içerikleriyle kısa sürede hem streaming devi Netflix’e kafa tutan hem de global çapta en çok aboneye sahip platformlardan biri haline gelen Disney+, servis alanını daha da genişletmek üzere 2022 yılı içinde Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları da dahil toplamda 42 ülkede daha hizmete açılacak. Bu ülkelerden birinin Türkiye olacağını geçtiğimiz aylarda öğrenmiştik. Bugün Disney+ tarafından gelen bir duyuru ile platformun Türkiye’de yayına başlayacağı tarih de resmen belli oldu: 14 Haziran.

The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka gibi Star Wars spin-off’ları ve Moon Knight, The Falcon and the Winter Soldier ve Hawkaye gibi Marvel yapımları da dahil sayısız içeriğe sahip platformun Türkiye’deki aylık abonelik ücreti 34,99 TL olacak. FX Türkiye, Fox Crime ve National Geographic gibi hali hazırda Türkiye’de yayın hayatına devam eden kanalların içerikleri de Disney+’ta yayınlanmaya başlayacak.

Netflix, BluTV, Gain gibi platformlarla beraber yine bu yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayacak HBO Max’e de rakip olacak Disney+’ın Türkiyeli izleyicilere özel içeriklerinin de yapım süreci şu sıralar devam ediyor. Platformun abonelik sistemi 14 Haziran’da buradaki bağlantıdan açılacak.