kodi smit-mcphee, alfonso cuarón’un dizi projesi disclaimer’ın oyuncu kadrosunda

kodi smit-mcphee, alfonso cuarón’un dizi projesi disclaimer’ın oyuncu kadrosunda


dizi gibi dizi geliyor


Children of Men, Gravity ve Roma gibi filmleriyle hayranlığımızı kazanan Alfonso Cuarón’un Apple TV+’ta yayınlanacak Disclaimer isimli dizi projesinin oyuncu kadrosu genişlemeye devam ediyor.

Kadrosunda halihazırda Cate Blanchett ve Kevin Kline gibi iki büyük ismi barındıran dizi, renklerine bağladığı son isimle daha da iddialı hale geldi desek doğru olur. Jane Campion’ın son uzun metrajı The Power of the Dog ile bu seneki Oscar ödüllerine En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde aday olan Kodi Smit-McPhee, Blanchett ve Kline ikilisiyle beraber Disclaimer’da karşımıza çıkacak. Genelde komedi işleriyle tanınan fakat drama yapımlarında da rolünün hakkını sonuna kadar veren Sacha Baron Cohen’in de projede yer alacağı kulislerde dönen dedikodular arasında olsa da şimdilik bir kesinliği bulunmuyor.

Renée Knight’ın aynı isimli romanından uyarlanan Disclaimer, bir araştırmacı gazetecinin başından geçen gerilimi bol bir hikayeyi anlatıyor. Catherine Ravenscroft isimli mevzubahis gazeteci, kariyerinde başarıdan başarıya koştururken bir gün evinde kendisinin ana karakter olarak yer aldığı ve herkesten gizlediği karanlık sırlarını içeren bir kitap bulur ve ardından karmaşık olaylar örgüsüne doğru sürüklenmeye başlar. Dizide Cate Blanchett gazeteci Catherine Ravenscroft’u canlandırırken Catherine’i dehşete düşüren kitabın yazarına Kevin Kline hayat verecek. Smit-McPhee’nin rolü ise henüz açıklanmadı.

Merceği ile aklımızı almasının yanı sıra Gravity, Birdman ve The Revenant gibi filmlerle üç Oscar heykelciğini evine götüren usta görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki, Disclaimer’da tekrar Cuarón ile beraber çalışacak. Merak içinde beklediğimiz dizinin yayın tarihine dair şimdilik bir bilgimiz yok.