‘weird al’ yankovic’in biyografik filminde madonna rolü evan rachel wood’a emanet

‘weird al’ yankovic’in biyografik filminde madonna rolü evan rachel wood’a emanet


yakışır


80’lerin başından beri yaptığı parodi şarkı ve videolarla “YouTube’dan önce YouTube olan adam” olarak tarihe geçen ‘Weird Al’ Yankovic’e odaklanan biyografik film için çalışmalar şu sıralar son sürat devam ediyor. Daniel Radcliffe’i Weird Al rolünde izleyeceğimiz film, Madonna’sını da buldu.

Pop müziğin süper starı Madonna’yı anlatacak bir başka biyografik filmin oyuncu seçimlerine katılan isimler son günlerde hayli gündemde. Bu seçimlere katılan isimler arasında Florence Pugh, Julia Garner, Alexa Demie, Bebe Rexha, Sky Ferreira, Odessa Young ve Emma Laird gibi birbirinden yıldız isimler yer alıyor. WEIRD: The Al Yankovic Story’de Madonna’yı canlandıracak Evan Rachel Wood’un ise bu isimlerden hiç de aşağı kalır yanı yok, hatta fazlası var. Yayınlanan yeni görselden anladığımız kadarıyla Wood, filmde pop ikonunun 84 çıkışlı albümü Like a Virgin’deki tarzına bürünmüş halde.

Madonna’nın Weird Al’in gözündeki değeri yadsınamaz derecede büyük. Kariyerinin başlarında Like a Virgin’ın parodi hali Like a Surgeon’ı hazırlayan Al’e bir şekilde Madonna da dahil olmuştu. Süper stardan desteği alan Weird Al’in bu parodiden sonra popüler kültürde üne kavuşması büyük bir ivme kazanmıştı.

Filmde Daniel Radcliffe ve Evan Rachel Wood haricinde göreceğimiz isimler de ilgi çekici. Julianne Nicholson parodi ustasının annnesini, Toby Huss babasını canlandıracak. The Office’ten tanıdığımız Rainn Wilson ise dönemin komedi radyo sunucusu Dr. Demento’ya hayat verecek. Bu isimlerle beraber James Preston Rogers, Jimmy Walker Jr., William Guirola ve Brennon Peters da filmin kadrosunda yer alıyor.

2007’den beri sinema dünyası için hazırladıkları eğlenceli videolarla tanınan YouTube kanalı Funny or Die’ın yapımcılığını üstlendiği WEIRD: The Al Yankovic Story’nin yönetmen koltuğunda Eric Appel oturuyor. Filmin senaryosunu ise yine Appel ile beraber bizzat ‘Weird Al’ Yankovic’in kendisi kaleme alıyor.

WEIRD: The Al Yankovic’in çekimleri şu sıralar devam ediyor. Filme dair bir fikir edinmek isterseniz Funny or Die’ın 2013 yılında imza attığı ve Aaron Paul, Olivia Wilde, Gary Cole, Patton Oswalt, Mary Steenburgen, Paul Scheer gibi isimlerle beraber Yankovic’in kendisine de yer verdiği sahte fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.