yeni pearl jam albümü tahmin ettiğimizden de yakın olabilir mi?

yeni pearl jam albümü tahmin ettiğimizden de yakın olabilir mi?


senin ağzını ham yapsınlar mı stone gossard?


Seattlelı grunge efsanesi Pearl Jam’in 2020 çıkışlı Gigaton’ın üstüne yeni bir albüm için kolları sıvadığı haberini birkaç ay evvel almıştık. Grubun emektar gitaristi Stone Gossard, müstakbel albümden heyecan verici gelişmeler paylaştı.

Gossard’ın Consequence of Sound’a verdiği röportaja göre Pearl Jam yeni albüm için çalışmalara çoktan başlamış bile. Hatta ve hatta, albümden birden fazla şarkının kaydı tamamlanmış ve tastamam halde yayını bekliyormuş. Bunlar Pearl Jam hayranları için olduğu kadar bizim için de güzel gelişmeler. Albümün bir diğer güzelliği ise şöyle; daha önce Elton John, Dua Lipa, Post Malone ve Sam Smith gibi isimlerle çalışması bir kenara, bu yaştan sonra Justin Bieber dinlememize öncü olan Grammy ödüllü prodüktör, gitarist ve besteci Andrew Watt, yeni Pearl Jam albümünün prodüksiyonunda grupla dirsek teması halinde. Eddie Vedder’ın çiçeği burnunda son solo albümü Earthling’in de prodüksiyonunda adı geçen Watt, Vedder’a albümün canlı performanslarında da eşlik etmişti. Çocukluktan beri Pearl Jam’e odasının duvarlarına poster asacak derecede hayranlık duyduğunu gizlemeyen Watt, müstakbel albümde hayallerini gerçekleştirirken biz dinleyicileri de hem kalite hem de sound olarak farklı bir Pearl Jam albümüyle buluşturur diye düşünüyoruz.

Eddie Vedder ve dostileri son albüm Gigaton’ın pandemide ertelenen turnesi için Mayıs ayından Eylül ayına kadar Kuzey Amerika ve Avrupa’yı turlayacak. Yoğun bir turne takvimine sahip olan Pearl Jam’in o aralıkta albümü kaydetmeye fırsat bulamayacağını düşünüyoruz. Bu da bize şu soruyu sorduruyor: “Mayıs’a kadar albümün kayıtları biter mi?”

Hiç belli olmaz. Albüm belki yarın, belki yarından da yakın bizlerle olabilir.