yeni florence + the machine şarkısı, bill nighy’li videosunu da alıp geldi

yeni florence + the machine şarkısı, bill nighy’li videosunu da alıp geldi


free


Florence Welch’in nadide indie projesi Florence + The Machine’in beşinci stüdyo albümü Dance Fever, 13 Mayıs tarihinde kulaklarımızın pasını almaya gelecek. Albümün dördüncü teklisi Free ise müzik videosuyla beraber yayında.

Daha önce King, Heaven Is Here ve My Love teklilerini dinlediğimiz Dance Fever’ın liriklerinde pandemiyle beraber toplumsal olarak deneyimlediğimiz bu karışık sürece yer verilecek. Albümün adı ise Rönesans döneminin fenomen olaylarından “choreomania”, yani dans hastalığına atıfta bulunuyor. Dans vebası olarak da dile gelen bu olayda bir grup insan düzensiz bir şekilde, yorgunluktan bayılana -hatta bazı durumlarda ölene- kadar dans figürleri sergiliyor.

Yeni tekli Free’nin müzik videosu ise önceki videolar gibi şahane. Jamie Feliu-Torres yönetmenliğinde çekilen videoda Florence Welch ile beraber İngiliz sinemasının usta aktörlerinden Bill Nighy de yer alıyor. Florence hanımefendileri videoda kendisini canlandırıyor; Nighy ise Welch’in anksiyetesi rolünde. Evet, anksiyetesi.

13 Mayıs’ta buluşacağımız Dance Fever için bekleyişimiz devam ediyor. Yeni tekli Free’yi müzik videosuyla beraber aşağıdan dinleyin/izleyin.

Dance Fever:

1. ‘King’
2. ‘Free’
3. ‘Choremania’
4. ‘Back In Town’
5. ‘Girls Against God’
6. ‘Dream Girl Evil’
7. ‘Prayer Factory’
8. ‘Cassandra’
9. ‘Heaven Is Here’
10. ‘Daffodil
11. ‘My Love’
12. ‘Restraint’
13. ‘Time Bomb’
14. ‘Morning Elvis’