bir glastonbury’nin ardından

bir glastonbury’nin ardından


one festival to rule them all


Öyle bir festival ki kitaplara, dizilere, filmlere konu olmuş, kimi gruplar yalnızca bu festivalde bir gün sahne alabilmek hayaliyle kurulmuş, kampı sevmeyenlere kamp sevdirmiş, insan bebeğinden yaşlı bireyine, ünlüsünden evsizine herkesi ağırlamış. İşte bu festival Glastonbury, 2020’de akılları alan line-up’ıyla 50. yılını kutlayacakken malum pandemi nedeniyle yapılamamıştı. Geride bıraktığımız hafta sonu iki yıl aradan sonra gerçekleşen festival, mecburen verdiği üç yıllık arayı hayli hayli telafi eden performanslara, hikâyelere ve 200.000 kadar festivalciye ev sahipliği yaptı. Bayraklarından ünlülerine, sosyal mesajlarından renkli kampçılarına ve hatta Kraliçe Elizabeth olduğu düşünülen bir katılımcısına kadar festivalin ağzımızın suyu akarak takip ettiğimiz unutulmaz anlarını sizin için derledik.

Kendrick Lamar’ın performansı

Beş yıl aradan sonra yayınladığı son albümü “Mr. Morale & the Big Steppers” ile yine şapka çıkartıp ceket ilikleten Kendrick Lamar, o dillere destan performanslarından birine daha imza attı. Bolca İsa göndermeli ve büyüleyici bir koreografiye sahip şovunu ABD’nin kürtaj yasası rezaletine dair demeciyle kapatan Kendrick Lamar beyefendi yine kalplerimizde baş köşeye yerleşti.

Wet Leg’in rekorlar kitabı zorlayan çığlığı

“Keşke ben de orada olsaydım” dedirten bir yüzlerce binlik çığlık.

Paul McCartney, konukları ve binlerce nine Glastonbury’ci

Bir hafta kadar önceki 80. doğum gününü de kutlayan efsanevi Beatle, aynı zamanda festivalde sahne almış en yaşlı müzisyen olma ünvanını da aldı. Paul McCartney’e sahnede Dave Grohl ve Bruce Springsteen gibi iki dev isim de konuk oldu. John Lennon’ın vokalleri üzerine I’ve Got a Feeling’e canlı düet gerçekleştiren McCartney eşine adadığı My Valentine parçasında şarkının Johnny Depp ve Natalie Portman’lı videosunu dev ekranlara yansıtınca Amber Heard davası nedeniyle ikiye ayrılan izleyiciler arasında kiminde hayal kırıklığına, kiminde ise hayranlığa yol açtı. McCartney’nin sahne alacağı gün festival alanında dikkatleri çeken 60+ hayranları ve “hani marjinal bizdik” dedirten festival look’ları ise gözlerden kalpler çıkarttı.

Festival tarihinin en genç ana sahne müzisyeni Billie Eilish

Billie Eilish daha da küçük yaşında ikonik festivalde sahne alma şansını yakalamış olsa da ana sahnede headliner olarak yer alan müzisyenler arasında en genç isim olma unvanını kariyerine ekledi. Tıpkı daha birçok ödül töreni, festival, iş birliğinde olduğu gibi…

Kalbimizdeki puanlarını artıran ünlüler

Festivale dair her sene merağımızı en çok cezbeden konu başlıklarından biri de tabii ki festivale hangi ünlülerin katıldığı, stil ikonlarının neler giydiği ve etrafında gelişenler. Influencer’ların çekim stüdyosuna dönüşen Coachella’yla karşılaştırdığımızda gerçek müzik aşıklarının katıldığını gördüğümüz Glastonbury’de bu sene Phoebe Waller-Bridge, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Kit Harington ve Rose Leslie, Brie Larson, Daisy Edgar-Jones, Alexa Chung (tabii ki), Kate Moss (onsuz olmaz), Riz Ahmed, Sienna Miller, Gillian Anderson, Woody Harrelson, Paul Mescal (best Phoebe Bridgers fan) gibi havalı isimler katılımcıların şahin gözlerine ve yeri geldi mi akredite basının kameralarına yansıdı. Halihazırda bayıldığımız ve hanelerine ekstra puanlar yazdıran bu isimleri bundan sonra daha bir beğeniyle izleyeceğimizi not düşmemize gerek yoktur sanırım?