ikinci dry cleaning albümü tahmin ettiğimizden de yakın: 21 ekim

ikinci dry cleaning albümü tahmin ettiğimizden de yakın: 21 ekim


"stumpwork" geliyor


Güney Londralı post-punk dörtlüsü Dry Cleaning’in 2021’in en iyi albümlerinden New Long Leg’i yayınlamasının üzerinden yaklaşık bir sene geçti. Fakat görünen o ki Dry Cleaning’in arayı daha fazla açmaya pek de niyeti yok. Gruptan yeni albüm haberi, bir tekli ve müzik videosu eşliğinde geldi.

Don’t Press Me isimli yaklaşık 1 buçuk dakika uzunluğundaki minnak şarkıyla açılışı yapan yeni Dry Cleaning albümünün adı Stumpwork. Albümde Don’t Press Me ile beraber toplam 11 şarkı bulunuyor. Stumpwork’ün çıkış tarihi 21 Ekim olarak açıklandı. Albüme ev sahipliği yapacak plak şirketi ise New Long Leg’de olduğu gibi 4AD olacak yine.

İlk tekli Don’t Press Me, grubun sesi Florence Shaw’un kendi zihnine yazdığı bir şarkıymış. Şarkının nakaratında “You are always fighting me. You are always stressing me out.” sözleriyle Shaw’un kendi zihnine karşı yakarışlarını duyuyoruz. Yönetmenliğini, illüstrasyonunu ve animasyonunu Peter Millard’ın üstlendiği müzik videosu ise en az Shaw’un kafası kadar karışık sahnelere sahip.

Stumpwork’ün şarkı listesi ve kapak görseli şu şekilde:

01 Anna Calls From the Arctic
02 Kwenchy Kups
03 Gary Ashby
04 Driver’s Story
05 Hot Penny Day
06 Stumpwork
07 No Decent Shoes for Rain
08 Don’t Press Me
09 Conservative Hell
10 Liberty Log
11 Icebergs