yeni megadeth albümü: 2 eylül, ilk teklisi: şimdi

yeni megadeth albümü: 2 eylül, ilk teklisi: şimdi


the sick, the dying… and the dead!


Yaklaşık üç yıldır ha geldi, ha gelecek diye beklediğimiz yeni Megadeth albümü geçtiğimiz gün resmen duyuruldu. The Sick, The Dying… And The Dead! adındaki 16. Megadeth albümü, 2 Eylül’de yayında olacak. Albümün hayvani tonlara sahip ilk teklisi geldi bile.

2016 çıkışlı Dystopia’yı takiben gelen The Sick, The Dying… And The Dead! için Megadeth uzun bir süredir çalışmalar halindeydi aslında. Dave Mustaine’e 2019 yılında gırtlak kanseri teşhisi konulmasıyla ilk ertelemesini yaşayan albüm, 2021’in ilk çeyreğinde grubun basçısı David Ellefson’un skandal haberlerle gündeme düşüp Megadeth’ten ayrılmasıyla ikinci defa ertelenmişti. Eski Megadeth üyelerinden James Lomenzo, skandal haberlerin hemen ardından Ellefson’un yerini aldı ve 2021 yılı içerisinde albümün kayıtları tamamlandı.

The Sick, The Dying… And The Dead!’de bugün yayınlanan ilk tekli, aynı zamanda albümün kapanış şarkısı We’ll Be Back ile beraber toplam 12 şarkı yer alacak. Şarkıyla beraber We’ll Be Back: Chapter I adında, kısa film niteliğinde bir müzik videosu da yayınlandı. Megadeth’in maskotu Vic Rattlehead’in kökenini kurcalayan aksiyon dolu video, albümle bağlantılı bir video üçlemesinin ilk parçası.

2 Eylül’de full halini dinleme fırsatına erişeceğimiz The Sick, The Dying… And The Dead!’in şarkı listesi ve kapak görseli gibi detaylarını ilk tekli We’ll Be Back ile beraber aşağı iliştirdik.

The Sick, The Dying… And The Dead!:

01. “The Sick, The Dying… And The Dead”
02. “Life In Hell”
03. “Night Stalker” (feat. Ice T)
04. “Dogs Of Chernobyl”
05. “Sacrifice”
06. “Junkie”
07. “Psychopathy”
08. “Killing Time”
09. “Soldier On!”
10. “Celebutante”
11. “Mission To Mars”
12. “We’ll Be Back”