büyük ev ablukada’nın yeni şeklinden ilk tekli

büyük ev ablukada’nın yeni şeklinden ilk tekli


yangın akvaryum


Yerli sahnede melankoli rüzgarını dans üstüne dans ile dolduran Büyük Ev Ablukada için hasret bitiyor; çünkü Büyük Ev Ablukada’dan yeni şekliyle yepyeni bir albüm geliyor! Bu “yeni şekil”e ipucu niteliğindeki ilk tekli Yangın Akvaryum, an itibarıyla yayında.

Sonbahar aylarında kulaklarımızı esir edecek yeni albüm Defansif Dizayn, tıpkı 2017 çıkışlı Fırtınayt’ta olduğu gibi BEA için yeni bir konsepte geçişe ön ayak olacak. Bu konsepte farklı bir konser şekli de dahil. Nasıl olacak, ne olacak bilemiyoruz ama bu yeni konseptin tadına albüm çıkınca doya doya varacağız. İlk tekli Yangın Akvaryum’dan anladığımız kadarıyla üflemelileri bol ama elektronik tınılarından da herhangi bir şey kaybetmeyen bir BEA albümü bizi bekliyor. Trompet, korno, trombon, bas trombon, tuba, soprano saksofon gibi üflemeli çalgıları bol bol işittiğimiz Yangın Akvaryum’da Maikel Brina Utra, Okan Akbaş, Taşkın Akarsu, Güneş Karaduman, Ertan Şahin ve Kara Orkestra’sıyla gönüllere giren Korhan Futacı, deyim yerindeyse “nefeslerini” konuşturan isimler. Bu nefeslilerin aranjmanında Tümer Uluçınar hünerlerini sergilemiş. Şarkının prodüksiyonunda ise albümün tamamında olacağı gibi yerli sahnemizin bir başka şahane simalarından Can Güngör’ün imzası bulunuyor.

Sonbahar’a girmeden Büyük Ev Ablukada’dan bir tekli daha duyacağız. Sonra ver elini Defansif Dizayn. Şimdilik 7 buçuk dakikalık mega tekli Yangın Akvaryum’u hemen aşağıdan doya doya dinleyelim.