wordle’ı artık masa oyunu olarak da oynayabileceksiniz

wordle’ı artık masa oyunu olarak da oynayabileceksiniz


bildiğin wordle’a hasbro dokunuşu


2021’in son aylarında kullanıma açılan ve şu sıralar popülaritesi birazcık düşmüş olsa da senenin ilk çeyreğinde internet alemini kasıp kavuran Wordle’ı artık eşinizle, dostunuzla masa oyunu olarak oynayabileceksiniz.

Galli yazılım mühendisi Josh Wardle tarafından geliştirilen Wordle, sosyal medyanın fenomen olaylarından biri olmasının ardından ABD’nin köklü basın şirketlerinden The New York Times’a 1 milyon dolar gibi cüzi bir fiyatla satılmıştı. Monopoly, Taboo ve Trivial Pursuit gibi meşhur kutu oyunlarının sahibi Hasbro’nun The New York Times ile iş birliğine gitmesiyle artık Wordle’ı sadece browser üzerinden değil, bir masa oyunu olarak arkadaşlarımızla da oynama şansına erişeceğiz.

Wordle: The Party Game isimli fiziksel Wordle versiyonunun orijinalinden pek de bir farkı bulunmuyor aslında. Mantık tamamen aynı. Farklı olan tek şey oyunu bir oyun kurucu eşliğinde arkadaşlarınızla beraber oynayabilecek olmanız. Seçilen bir oyun kurucu beş harflik bir kelime belirleyecek, altı deneme ile bu kelimeyi bulmaya çalışıp elinizdeki puanları azaltmaya çalışacaksınız. En az puana sahip olan oyuncu ise oyunun kazananı olacak. Hasbro’nun kutulu Wordle versiyonunda klasik, hızlı, süreli ve takımlı olmak üzere dört farklı oynama şekli bulunuyor ayrıca.

Wordle: The Party Game, 20 dolar gibi bir fiyat etiketiyle Hasbro’nun web sitesinde ön satışa çıkmış durumda. Eğlenceniz bol olsun.