yeni christopher nolan filmi oppenheimer’ın ilk fragmanı alev alıyor

yeni christopher nolan filmi oppenheimer’ın ilk fragmanı alev alıyor


literal anlamda alev alıyor


Atom gibi kadrosuyla bir süredir andığımız ve kuvvetle muhtemel uzun bir süre daha anmaya devam edeceğimiz yeni Christopher Nolan filmi Oppenheimer’dan ilk fragman yayınlandı.

Kai Bird ve Martin J. Sherwin‘in Pulitzer ödüllü kitabı American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’dan uyarlanan film, II. Dünya Savaşı’nda atom bombasının geliştirilmesine ve bulunuşuna büyük katkılarda bulunan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın bu süreçte yaptıklarına ve kişisel hayat öyküsüne odaklanacak.

Cillian Murphy’nin Oppenheimer’ı canlandıracağı, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon ve Florence Pugh gibi yıldız isimlerinse Murphy ile başrolleri paylaşacağı filmin yıldızlarla dolu kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Josh Peck ve Alex Wolff.

Birçok Nolan filminin yapım ekibinde adı geçen Hoyte Van Hoytema görüntü yönetmenliğinden, Jennifer Lame ise kurgusundan sorumlu olacak Oppenheimer’ın. Filmin müziklerine ise son Nolan filmi Tenet’in müziklerini de besteleyen Ludwig Göransson imza atacak.

Oppenheimer, yaklaşık tam bir sene sonra, 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona girecek. Lafı daha fazla uzatmadan sizi filmin ilk fragmanıyla baş başa bırakıyoruz.