gilles peterson’ın worldwide fm’i de yitip gidenler trenine biniyor

gilles peterson’ın worldwide fm’i de yitip gidenler trenine biniyor


her güzel şeyin bir sonu var


Hafta başına kötü bir haber sıkıştırmak istemezdik ama maalesef gerçekler acıdır. Kurucusu Gilles Peterson’ın az önce attığı tweet’e göre canımız Worldwide FM, altı yılın ardından maalesef Ekim ayının sonlarına doğru kendini imha edecek, operasyonlarının çoğunu durduracak.

Worldwide FM’in sosyal medya hesapları vaziyeti politik bi dille “bir dönüşüm süreci” olarak tanımlamış. Radyo istasyonu yeni yatırım modellerini araştırırken, platformun web sitesi, Mixcloud ve arşivi fonksiyonlarını sürdürmeye, Peterson da sunduğu programlarına devam edecek.

Gilles Peterson, Worlwide FM’i 2016 yılında uluslararası müziğe, özellikle Güney Amerika ve Afrika’dan niş olarak tanımlayabileceğimiz sound’lara bir alan yaratmak için kurmuştu. Gerçekten de amaçladığı gibi bir faydaya hizmet edip üstüne de koyarak oldukça değerli bi müzik ve kültür komünitesi yarattı.

Worldwide FM gibi niş ve çizgi üstü platformların bu dünyada artık nefes alamaması epey can acıtıcı. Umarız Elon Musk veya herhangi bir teknoloji zengini çıkar da güzelim radyoyu kapanmaktan kurtarır.