the smashing pumpkins’ten 33 şarkılık yeni albümle dev geri dönüş

the smashing pumpkins’ten 33 şarkılık yeni albümle dev geri dönüş


atum


Billy Cargan ve yandaşlarından oluşan veteran alternatif rock grubu The Smashing Pumpkins, 33 şarkıdan oluşan dev bir albümle geri dönüş sinyalleri verdi.

ATUM isimli yeni The Smashing Pumpkins albümü, grubun 1995 çıkışlı kült albümü Mellon Collie and the Infinite Sadness ve 2000 çıkışlı Machina/The Machine of God albümlerinin devamı niteliğinde olacak. Albümün özel yanı ise üç kısımdan oluşacak bir rock opera kaydı olması. Bu üç kısımın 11 şarkıyı içeren ilki Act One, 15 Kasım‘da yayında olacak. Kalan iki kısım Act Two ile Act Three ise 11 haftada bir, yani 31 Ocak ve 21 Nisan tarihlerinde paylaşılacak. Toplamda 33 şarkılık ATUM, Act Three’nin 21 Nisan’da paylaşılmasıyla full paket dinlemeye açılmış olacak. Bu da yetmediyse eğer acayip bir haberimiz daha var. 21 Nisan’da albümün özel edisyon box set’i de paylaşılacak ve bu box set’te 10 bonus şarkı daha yer alacak.

ATUM‘un ilk tadımlığı Beguiled isimli yeni The Smashing Pumpkins şarkısı, albüm duyurusu ile beraber dinlemeye açıldı. Beguiled’i dinlemek isterseniz aşağı alalım. Albümün ilk kısmı Act One için 15 Kasım tarihini takvimlere kazıdık bile.