yeni björk albümünün ilk şarkısı resmen geldi

yeni björk albümünün ilk şarkısı resmen geldi


atopos


Beş yıl aradan sonra kapımızı çalacak yeni Björk albümü Fossora‘nın ilk teklisi Atopos, an itibarıyla yayında.

Albümün giriş şarkısı da olarak göze çarpan Atopos, Björk’e göre “Fossora’nın pasaportu” niteliğinde. Şarkıyla beraber bir müzik videosu yayınlandı ayrıca. Viðar Logi yönetmenliğinde çekilen videoda Björk’ü bir DJ ve bir klarnet orkestrası eşliğinde mantarlar aleminde rave partisi verirken görüyoruz. Tam da Björk’e yaraşır bir video yani.

Hem sakin bir hava taşıyacak hem de club havasına bürünecek enteresan bir albüm hazırlığında olduğunu sene başında duyuran Björk, birkaç hafta evvel The Guardian’a verdiği röportajda Fossora’yı kafamızda şöyle canlandırmamızı istemişti: “Arkadaşlarınızla buluşup öğle yemeği yediğiniz, osurduğunuz, gayet normal şeyler yaptığınız bir tasavvurun içine girdiğinizi düşünün.” Bu açıklamalarla beraber Fossora’nın teması için neler düşünmeliyiz, bilemiyoruz.

Yakın dönemde deneysel müzik sahnesinde dikkat çeken işlere imza atan Serpentwithfeet, albüme katkıda bulunan isimlerden biri. Diğerleri ise Björk’un oğlu Sindri ile kızı Ísadóra ve Endonezyalı dans ikilisi Gabber Modus Operandi‘den oluşuyor.

13 parçadan oluşacak Fossora için 30 Eylül tarihini bekliyoruz. Albümün kapak görselini ve şarkı listesini hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz. İlk teklimiz Atopos ise burada.

Fossora:

1. Atopos
2. Ovule
3. Mycelia
4. Sorrowful Soil
5. Ancestress
6. Fagurt Er í Fjörðum
7. Victimhood
8. Allow
9. Fungal City
10. Trölla-Gabba
11. Freefall
12. Fossora
13. Her Mother’s House