gangs of new york’un televizyon uyarlamasını martin scorsese yönetecek

gangs of new york’un televizyon uyarlamasını martin scorsese yönetecek


ama iki bölüm


Usta yönetmen Martin Scorsese‘nin 2002 yapımı 10 Oscar adayı filmi Gangs of New York‘un küçük ekrana uyarlanacağı bir süredir sinema ve televizyon camiası tarafından bilinen bir gerçek. Bugün ise projeye dair heyecanlandıran bir haberle karşılaştık. Gangs of New York’un televizyon uyarlamasında bizzat Martin Scorsese de görev alacak.

Herbert Asbury‘nin 1927’de yayımlanan, aynı isimli kurgusal olmayan romanından uyarlanan Gangs of New York’ta adından da anlaşılacağı üzere 1800’lü yılların ortalarında New York’taki rakip çetelerin savaşını izlemiştik. Filmin televizyon uyarlamasında da yine aynı konuya yer verilecek ancak uyarlamada Leonardo DiCaprio, Daniel Day Lewis, Brendan Gleeson, Liam Neeson, Stephen Graham ve Cameron Diaz gibi oyuncuların canlandırdığı karakterler değil, tamamen dizi için yaratılan yeni karakterler çıkacak karşımıza. Projeye idari yapımcı olarak da katkı sağlayacağı açıklanan Scorsese, Gangs of New York’un ilk iki bölümünü yönetecek. Senaryoyu ise tiyatro oyunu ve televizyon yazarı Brett Leonard kaleme alacak.

Gangs of New York‘un oyuncu kadrosu ve yayın tarihi gibi detayları bir kenara, diziye ev sahipliği yapacak platform bile şimdilik belirsiz. Projenin yayın haklarını elinde bulunduran Miramax Television, dizi için Kasım ayında alıcı aramaya başlayacak.