samaris’in bir tanesi jfdr’dan çiçek gibi yeni şarkı

samaris’in bir tanesi jfdr’dan çiçek gibi yeni şarkı


the orchid


Taşını toprağını ayrı, müzisyenlerini ayrı sevdiğimiz İzlanda sahnesinin gözdelerinden Samaris‘in sesi Jófríður Ákadóttir, solo projesi JFDR‘dan çiçek gibi, orkide gibi hatta direkt orkide adında bir yeni şarkı yolladı.

Ákadóttir’in Joshua Wilkinson beraberinde prodüksiyonunu tamamladığı The Orchid isimli şarkı, Jófríður hanımefendilerinin kurucusu olduğu çiçeği burnunda plak şirketi Houndstooth etiketiyle yayınlanan ilk materyal niteliğinde. Şarkı hakkında “Bütün parçalarım benim için orkidedir.” diyor Jófríður ve şu cümleleri ekliyor: “Bu çiçeğe saplantılıyım. Güzelliği dünya üzerindeki en bilinen bitki olmasını sağladı. Doğurganlığı sembolize ediyor orkide, ben de son zamanlarda yeniden doğuş ve yeni başlangıçlar üzerine sık sık düşünüyordum. Bereket, yaratıcılık, güzellik ve esrarengizliğin vücut bulmuş halidir orkide.”

Şarkının adına ve güzelliğine yaraşır bir müzik videosu da paylaşıldı ayrıca. Joseph Burgess yönetmenliğinde çekilen videonun başrolünde tabii ki Jófríður ile beraber bir dolu orkide görüyoruz. O zaman lafı uzatmadan sizi The Orchid ile baş başa bırakalım.