30 senelik adam’a barış demirel dokunuşu

30 senelik adam’a barış demirel dokunuşu


trompet adam, yapma ağlatacaksın…


Trompet sanatçısı, ipeksi vokalimiz, üretken mi üretken Barış Demirel, bu sefer 90’ların ünlü Sibel Alaş şarkısı “Adam” cover’ını müzik klibiyle streaming ortamlarına döktü. Yerli Maalouf, uzun süredir keşif listelerinin gediklisi olmaya devam ediyor. Bu adamın olayı denediği her müzik türünün altından başarıyla kalkması ve trompetiyle bağdaşık nota diziliminden geliyor.

Universal Music Türkiye etiketiyle yayınlanan parça, Barış’ın 7 şarkılık yeni albümünün ilk teklisi. “Mutluluklar” ve “Bi’Aralar İyiydim” albümlerine kardeş geliyor diyebiliriz. Barış Demirel şarkının prodüksiyonunu, enstrüman çalımlarını, vokalini şusunu busunu kendi üstlenerek Adam’ı ne kadar sahiplendiğini gösteriyor. İlkokul yıllarından beri mırıldandığı şarkı Adam, “Keşke ben söylesem.” dediği tek şarkıymış.

Nakaratı dillere dolanan, sallana sallana dinlediğimiz Adam’a 2023 kulağıyla reset atan Barış Demirel sayesinde bu şarkının trompetle de ne kadar iyi gittiğine şahit oluyoruz. Berat Tunç’un yönetip kurguladığı klip şarkıya başka bir gözle bakmamızı sağlıyor. Klipte yas süreci ve kayıplarımızı hazmetmenin temasını izliyoruz. Şarkıya sadece trompet değil, gözyaşlarımız da eşlik ediyor diyebiliriz.

Yaz şarkıları fıngırdak olmak zorunda değil, Barış Demirel için gerekirse hüngür şakır ağlarız diyoruz. Keyifli dinlemeler diliyoruz.