converse sahnesi’nde mix festival’i yaşamak

converse sahnesi’nde mix festival’i yaşamak


bahse konu hafta sonundan notlar...


Zorlu PSM’de Converse’li özel anlar yaşadık. playtuşu olarak katıldığımız ve pek bir coştuğumuz etkinliğin; havası suyu, trafiği, ışığı, ortamı ve minderi derken festivalin nasıl geçtiğini, gelmeyenleri çatlatma riski içeren bir yazıyla kaleme alalım istedik.  

 

Şimdi; temelde üç sahne vardı. İki gün, üç ayrı sahne, her sahnede ise birçok janrada isim sahne aldı. Biz ortamı çoktan Converse Sahnesi’nde kurmuştuk. Lokasyon olarak, Zorlu PSM’nin amfi katındaydı. Bilenler bilir; açık hava olan, merdivende yayılarak müzik dinleyebileceğiniz tek sahnedir. Metro girişinden gelenler, diğer sahnelerden çıkanlar derken iyice mekanın sahibi gibiydik Converse Sahnesi’nde.  Bu sahnede All Star programından gençler de sahne alacaktı. Dijital ve fiziksel marka deneyimlerini, keşfedilmemiş yeteneklerle aktarmayı amaçlayan bu kolektif yolunu MIX Festival’e düşürmüş. Stil, spor, sanat ve müzik ile ilgili disiplinlerde çalışmalar yaratan gençler All Star programında takılırmış. Kaçırmayalım istedik.  

 

 

3 Kasım Cuma  

 

Mesai biter bitmez koştur koştur kendimizi Zorlu PSM’ye attık. Fuaye alanı, All Star ruhunu yansıtan gençlerin emeğinden geçmişe benziyordu. All Star sanatçılarından; Glennis’in devasa karakter tasarımları, Yasin Arıbuğa’nın artırılmış gerçeklik efekti derken Instagram’ımızı şıkır şıkır yaptık.  Alanda, özel tasarımlı hediye çanta ve tişörtleri kaptık. Glennis – Yasin işbirliğiyle renklenmiş bu merch’ler kamerada hareketleniyordu. 2050’den gelmişiz gibi moda girdik.  

 

18.00’deki ilk performasta DJ Atakan Uysal ortamı ısındırdı. Bunu suda, havada ve toprakta hissedebiliyorduk. 20.15’e doğru amfide yerimizi aldık. Güçlü bir sebebimiz vardı: Aga B.  Meşhur beresiyle aramızda Aga B gezerken biz; Algımız Pis, Endam dedik. Konser sona erdi. Sağı solu kestik, Converse merdivenlerinde rap müziğe doymuş insanlar yayılıyordu.  

 

 

Saatler 21.30’u gösterdiğinde Converse Sahnesi’nden bıcır bıcır birinin enerjik sesi geliyordu. Yürüyen merdivende soldan, olması gerektiği gibi ilerleyip sağda duranları uyararak terasa tekrar çıktık. Converse All Star sanatçılarından La’l İlhan sahnedeydi. Kendi dediğine göre çoğu şarkısını ilk kez sahnede seslendirmiş. Heyecanını gözlerinden okuyabiliyorduk. Hızlıca duygulandık. Son teklisi “Bi’ çölde, bi’ kutuptayım” o akşam en çok Shazam’lanan şarkılardan oldu. Buna emindik. 30 dakikalık La’l İlhan performansı yetmedi, fazlası için sözleştik.  Converse All Star sanatçılarından Jtamul için yüzlerce insan Converse Sahnesi merdivenlerinde doluştu. Bu gecenin techno severleri ihya ederek biteceği belli gibiydi. Yeterince hoplayıp zıpladığımızdan emin olduk ve evlere dağıldık. Ertesi güne dinç olmak lazım geliyordu.   

 

 

4 Kasım Cumartesi  

 

Hafta sonunu açan performans yine Converse Sahnesi’ndeydi. Ögem Yılmaz, gecenin devamına yönelik spoiler verecek ciddiyette performansıyla sahneyi süsledi. 21.00’deki Barış Demirel: BD Deneyimi’ne kadar hayli vaktimiz vardı. BD Deneyimi’nin nasıl bir şey olduğunu merak edenler olarak merdivende yerimizi kaptırmadık. Saatler 21.00’I gösterdiğinde Converse Sahnesi’nde tüm heyecanıyla Barış’ı görebiliyorduk.  Kendi altın çağını yaşayan sanatçı, pop, hip hop ve hatta deep house ekseninde orijinal bir deneyim sundu. Anlatılmaz, yaşanır gibiydi. Favori Barış Demirel şarkılarımızı, favori insanlarımızla toplanıp tam bir saat dinlemek inanılmazdı. Bunu vakit bulunca tekrar yapmak istedik.    

 

 

Saatler 22.00’yi gösterdiğinde Converse ALL STARS JAM: Parham A.G, Denzi, İnsan Semih ve Yabancı, sahnede Türkçe punk müziğin neden ölmemesi gerektiğini açıklarcasına müziğini yaptı. Bu gençler, Kadıköy civarında birleşerek ve Converse Sahnesi’nde buluşarak tutkularını dirilttiler diyebiliriz.   Zorlu PSM’nin bitki örtüsü haline gelmiş Dilara Akbal çizimleri dikkatimizi çekiyordu fakat kendisini sahnede beklemiyorduk. Dilara, ALL STARS JAM sahnedeyken tabletiyle eş zamanlı olarak çizim yaptı. Daha önce benzer bir performans izlememiş bünyemize çiçek gibi geldi.    

 

ALL STARS JAM biter bitmez, final hüznünden midir bilinmez, inanılmaz bir yağmur başladı. Converse Sahnesi ıslanırken ortamı terk edip, MIX Festival’e veda ettik.