var bi hayalimiz: pharrell’den giyinmek

var bi hayalimiz: pharrell’den giyinmek


louis vuitton'un defilesini yönetiyor


Biz 4EVA şarkısındaki feat’ini aşamayıp “that means forever” diye dolaşırken Pharrell Williams, bu hafta kendi tasarımının Paris defilesini yönetiyor. Şaka değil. Bu adamda bu da var. 7 Grammy ödüllü rap rock funk her türden janrada estiren müzisyen, Louis Vuitton’da bir süredir kreatif direktörlük yapıyor. “Louis Vuitton SS 24 Menswear” koleksiyon defilesi Paris Pont Neuf köprüsü üstünde gerçekleşti.

Louis Vuitton’un kreatif direktörü ve Off-White markasının kurucusu Virgil Abloh‘un Kasım 2021‘deki zamansız ölümü sonrası ünlü marka kreatif direktör arayışına girmişti. Şubat 2023 tarihinde Pharrell Williams, yeni kreatif direktör oldu. Louis Vuitton’un CEO’su Pietro Beccari, Pharrell’in her zaman modaya ilgisi olduğunu, yaratıcı vizyonuyla modaya yön vereceğini açıkladı. Şarkıcıyla kült markanın zaten 2004 ve 2008’de ufak işbirlikleri olmuştu. 

Rap dünyasının giyim markalarıyla işbirliklerine alışığız. Farklı giyinmek hip-hop kültürünün önemli bir parçası. Çalkantılı bir süreç yaşamış olsalar da Ye ile takılmanın Adidas’a fayda sağladığı görüşündeyiz. Nike için Travis, GOLF için Tyler the Creator gibi örmekleri de sayabiliriz. Fakat Pharrel Williams kadar değil. Williams; Chanel, Adidas, Moncler ve Colette gibi markalarla yıllar öncesinden çalışıyordu. Bu işin kitabını yazdı, defilesi ile dün podyumdaydı…

Markanın son modeli Rihanna, A$AP Rocky, after’da Jay-Z, konuklar Beyoncé, Kim Kardashian, Jared Leto, Lenny Kravitz, Naomi Campbell, marka elçisi Zendaya ve eski stilist Law Roach podyuma katıldı.