yeni wolverine’den beklentilerimiz büyük

yeni wolverine’den beklentilerimiz büyük


yeni gelmedik geri geldik


Superman, Batman, Spidey… Bu ekibin ortak noktası tüm zamanların en bilindik ve ikonlaşmış üç çizgi roman karakteri olmaları. Yakın zamanda bir forumda bu ekibe 4. isim gelse, bu ismin hangi süper kahraman olacağı üzerine bir tartışmaya denk gelmiştik. Tartışmada birçok öneri yapıldı. En ikonik 4. süper kahramanın kim olacağı hakkında herkesin kendine özgü sebepleri vardı. Bu isimlerin arasında ismi en çok zikredilen, beyaz perdede yanlış zamanda parlayan doğru cast edilmiş, sarı kostümlü, sinirli ve kıllı bir adamdı. Wolverine… Hugh Jackman rolü kaptığı 2000 senesinden beri aklımıza başka Wolverine getirmiyor. Deadpool, 5 sene sonra Hugh Jackman’lı Wolverine ile birlikte dönüyor.

Wolverine’li X-Men serisi sinemada altın çağını 2000’lerin başında yaşadı. Bu dönemde çıkan süper kahraman filmleri; Blade, Ben Affleck’li Daredevil, Hancock, F4, Constantine, Ghost Rider gibi daha karanlık ve henüz bir franchise’a kavuşmamış, kendi içinde değerlendirilen standalone filmlerdi. Bütün bu karakterler yeniden çekime ihtiyaç duyarken biz bunca film ve karakterin arasında tek bir kişiye inandık, o tepede can vermeye hazır olduk. Hugh Jackman’ın Wolverine’i. 9 filmde kendisini izledik. Bunlardan hiçbiri Kevin Feige vizyonuyla çekilmemiş, “bıktık bu süper kahraman filmlerinden” dönemine yetişmemişti. Logan ile 2017’de kendisine şık bir veda ettik. Geri de çağırmaya yüzümüz yoktu. Hugh Jackman, Wolverine için yapabildiği her şeyi yapmıştı.

Birkaç gün önce, daha evvel 9 film boyunca giymediği ikonik çizgi roman kostümüyle Wolverine’in set fotoğrafları sızdı. Ortalık birbirine girdi. 2023 Wolverine’i için ortak isteklerimizi ve tahminlerimizi sıralıyoruz:

  • Filmin bir noktasında üzgün Wolverine yatakta uzanarak eski bir fotoğrafa bakıyor meme’inin live action tekrar oluşturması. Buna ihtiyacımız var, efsanevi 1997 animasyon X-Men dizisinden olan sahneyi halen hatırlıyoruz.

  • Orijinal, çizgi roman Wolverine’i 161 cm. Kısa olması onun karakteristik özelliklerinden biriyken dalyan gibi Hugh Jackman ile kısa izlememiştik. En azından bunun şakası.

Hugh Jackman yaklaşık 1 senedir bu film için kol kası yapıyor. Orijinal kostümde kollar açık fakat sızan görselde kapalı. Wolverine’in bir yolunu bulup bu uzun kollulardan kurtulması.

Kısa süreliğine de olsa maskeli izlemek. Süper kahraman filmlerinde Deadpool dışında maskesine bu kadar tamah eden başka karakter yok. Anlaşılabilir sebeplerden dolayı maskesiz görünüyorlar.

Nano teknoloji içermeyen pençeler. Sızan görsellerde pençe kısmı boş. Pençelerin eski filmler gibi pratik efektlerle yapılması temennimiz. Çok daha doğal duruyor. İlk Iron Man zırhı ile son nano teknoloji zırh arasındaki kalite farkı gibi.

Deadpool, ilk filminden beri doğru rotada ilerliyor. 4. duvarı kırması ve ciddiyetsiz karakteriyle dünyayı kurtarmanın peşine düşmüyor. Hugh Jackman ile yakaladıkları uyumu beğeniyor, filmi 3+3 pençeyle bekliyoruz.