çok tartışılan the idol’ın bileti kesildi

çok tartışılan the idol’ın bileti kesildi


üzüldük desek yalan olur


Euphoria yaratıcısı Sam Levinson’ın bir ton tantana çıkaran The Idol’ı, ilk sezonun ardından HBO tarafından iptal edildi. Şaşırmadık. Her ne kadar seri Sam Levinson ile anılsa da Abel “The Weeknd” Tesfaye’nin projenin yaratım sürecinde katkısı büyük. Dizinin ilk etabındaki yönetmeni Amy Seimetz’in projeden kavga gürültü çıkarılıp erkek erkeğe yazıp yönettikleri dizi için tartışmaların ardından devam edilmeme kararı alındı. Aslında The Weeknd’in büyük ve kökten revizyonları yüzünden HBO, ilk sezonu bile yayınlamak istemiyordu. Sam Levinson’ın Euphoria ultimatomu ile dizinin ömrü bir nebze uzamıştı. 

HBO sözcüsü, “Uzun süre düşünüp taşındıktan sonra HBO, dizinin yaratıcıları ve yapımcıları ikinci sezona geçmemeye karar verdi.” açıklamasını yaptı. 

 

  1. Sezon, başlangıçta planlanan altı bölümlük süreden kısaltılarak sadece beş bölümün ardından 2 Temmuz‘da sona ermişti. Dizinin iptal kararı, hem izleyiciler hem de oyuncular için dizinin devam etme potansiyeline sahip olup olmadığı konusunda netlik olmamasından dolayı geçtiğimiz günlerde alındı. 

 

Levinson ve The Weeknd tarafından yaratılan ve The Weeknd’in Lily-Rose Depp‘le başrolleri paylaştığı “The Idol”, ilk gösteriminden çok önce manşetlere çıkmaya başladı. Nisan 2022’de, Amy Seimetz’in yönetmenlikten ayrıldığı ve yeniden çekimler nedeniyle yerine Levinson’ın geçeceği haberleri çıktı. Ardından, Mart 2023 tarihli bir Rolling Stone raporu, sette çalışan anonim isimlerden aktardığı bilgilere göre, The Weeknd’in karakterinin dizinin gidişatını önemli ölçüde etkilediği, diziye maskülen bir bakış açısının egemen olmaya başlayarak tuhaf ve rahatsız edici yazılmamış sahnelerin çekildiğini yazmıştı. Raporu “skandal karnavalı: the idol’ın sorunu ne?” yazımızda anlatmıştık. 

 

Genel olarak, “The Idol” Rotten Tomatoes‘ta %19‘luk beğeni oranıyla berbat karşılandı. Dizinin reytingleri orta düzeydeydi. Prömiyerini 913.000 izleyiciyle yapan dizi, Levinson’ın genç yetişkin izleyici kitlesini hedefleyen ve yayınlandığı dönemde daha az ünlünün yer aldığı bir başka HBO dizisi olan “Euphoria”nın 2019’daki lansmanından %17 daha az izleyici topladı. 2. bölüm ilk gecesinde 800.000 izleyiciye düştü. Dizinin geri kalanı boyunca HBO izleyici verilerini paylaşmayı reddetmişti.