henry cavill’e temiz kariyer başlangıcı: highlander franchise

henry cavill’e temiz kariyer başlangıcı: highlander franchise


hadi bakalım deli oğlan


Git-gelli Superman Henry Cavill, 1986 yapımı Highlander‘ın yeniden çevriminde rol almaya hazırlanırken yeni Highlander hakkında başka detaylar edindik. Yönetmene göre buradan da bir franchise çıkarmış. Orijinal filmin yeniden çekileceği söylentileri 2008‘den bu yana devam ediyordu. Yönetmen Chad Stahelski hala film üzerinde çalışıldığını ve büyük bir serinin başlangıcı olabileceğini doğruladı. Yönetmen, katıldığı bir podcast’te şunları söyledi:

 

“Bunun zengin bir mitoloji olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir zaman dilimini, herhangi bir milleti, herhangi bir kültürü, herhangi bir insan tipini seçip onları ölümsüz yapabiliyorsanız, sonra da düello yapıp ölümsüzlüğün yüküyle baş etmek zorunda kalıyorsanız, bu paradigma benim için fazla havalı. Bunu berbat eden adam olmak istemiyorum.”

 

Chad Stahelski için Highlander: Aslında Chad eski bir dublör. Yönetmenliğe John Wick serisiyle girişiyor. 4 John Wick filminde de aksiyon filmciliğinde dublörlüğünden gelen özel açıları kullanarak janraya seviye atlatıyor. Uzun zaman sonra senaryonun hiç ama hiç önemsenmediği, sadece iyi gözüken aksiyon izlemek için sinemaya koşan bir kitle yaratıyor. Highlander, Keanu Reeves’ten başka jön ile çalışacak Chad için konfor alanından uzaklaşmak demek. 

Henry Cavill için Highlander: Superman olarak iyice tanınır hale gelen Cavill, Superman olmayı benimsemişti. DCEU’nun başına geçen kararsız adamlar tarafından Superman’in akıbeti uzunca bir süre muallak kaldı. Evreni resetlemek isteyenler Henry’i istemedi, defalarca pelerine veda edip yeni filmlerde tekrar Superman olarak gözüktü. Bu yıpratıcı süreç karaktere son kez veda etmesiyle bitti. Ya da bitti diye biliyoruz. 

Ardından The Witcher ile 3 sezon Rivialı Geralt‘ı canlandırdı. Oyuncu oyunu çok sevdiği için bu rolü kalkındırmaya çalıştı. Fakat geçtiğimiz Ekim ayında Netflix, üçüncü sezondan sonra diziden ayrılacağını ve yerine Liam Hemsworth’un geleceğini duyurdu. Pek çok kişi ayrılığın, DC’nin yeni başkanları James Gunn ve Peter Safran tarafından bu planlar çöpe atılmadan önce, geçen yılki Black Adam’da Superman olarak kısa süreli dönüşünden kaynaklandığını düşünürken, Jobst‘un başka bir teorisi var. Dizinin ilk sezonunda iki bölüm boyunca yönetmen koltuğunda oturan Jobst’a göre, Henry’nin diziden ayrılmasında yorgunluğunun ve amansız iş ahlakının da payı olabilir. Henry Cavill en ufak sahnede bile dublör kullanmayı reddediyormuş. Bu da çekim sürecini uzatırken kendisini farklı projelere zaman ve enerji ayıramayacak kadar yoruyormuş. İyi niyetinden kaybetti diyor Jobst, özetle. Highlander kaslı ve terli oyuncumuz için yeni bir başlangıç olabilir. 

Peki Highlander nasıl bir filmdi ve yönetmene bu görüşünde katılıyor muyuz? Highlander serisi 1986 yılında Christopher Lambert‘in başrolünü oynadığı fantastik bir filmle başladı ve ardından 20. yüzyılın sonu ve 21. yüzyıl boyunca bir TV dizisiyle devam etti. Highlander dizisi 1992’den 1998’e kadar sürdü ve toplamda dört film, iki canlı aksiyon TV dizisi ve bir dizi orijinal roman ortaya çıktı.  İlk film, ölümsüz savaşçılar arasındaki asırlık bir savaşın doruk noktasını, geçmiş ve günümüz hikayelerinin iç içe geçmesiyle anlatıyor. Highlander ilk gösteriminde çok az başarı elde etti, 19 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık dünya çapında 12 milyon dolardan fazla hasılat elde etti ve karışık eleştiriler aldı. Bununla birlikte, kült bir film haline geldi. 

Vizyonda bolca kahraman hikayesi ve zaman yolculuğu ele alınırken yeni bir fantastik zaman yolculuğuna ihtiyacımız var mıydı? Cevabı kestirmek güç. Fakat filmin iyi gözükeceğinden, devam filmlerinin de akıp gideceğinden, başrolün filmi eline yüzüne bulaştırmadan kotaracağından emin gibiyiz. Çünkü o bir Superman…