guillermo del toro bir star wars filmi yönetmeyi planlıyordu

guillermo del toro bir star wars filmi yönetmeyi planlıyordu


epik bir star wars korku masalı efsane olurdu


Grotesk tarzda masallar ile korku kültü arasında güçlü bir bağ kurmayı başarmış yönetmen Guillermo del Toro, bir zamanlar bir Star Wars filmini yönetmeye hazırlandığını ancak bunun gerçekleşmediğini doğruladı. Son 10 senedir Star Wars’u çok yanlış kişiler bile yönetmişken bir de del Toro imzalı iş görsek fena olmayabilirmiş. İptal edilen film hakkında çok az şey bilinse de, del Toro’nun Star Wars filminin senaryosu Man Of Steel, Batman Begins, geçen yıl Netflix‘te yayınlanan The Sandman serisi ve daha birçok filmde imzası bulunan David S. Goyer‘e ait olacaktı. David S. Goyer kalemini oldukça beğendiğimiz bir isim. Goyer, haberi Happy Sad Confused podcast’inin yeni bir bölümünde açıkladı:

 

“Guillermo del Toro’nun yöneteceği, henüz yapım aşamasında olan bir Star Wars filmi yazdım. Bu yaklaşık dört yıl önceydi. O zamanlar Lucasfilm’de bir sürü perde arkası iş dönüyordu. Bu harika bir senaryo… Bunu ona sormanız gerekiyor. Üretilen pek çok harika sanat eseri var.”

 

Del Toro, X’te iddiayı doğruladı. Bir Star Wars senaryosu yazıp projenin gerçekleşmemesi ne biçim sinir yapar tahmin edemiyoruz. Goyer takmış kafayı. Lucasfilm ile yollarını ayırsa da bir senaryo daha yazmış. David S. Goyer de bir noktada ikinci bir Star Wars projesi üzerinde çalışmaya başladığını paylaştı: “İlk Star Wars filminden 25.000 yıl önce geçen Jedi Origin filmi için bir senaryo çalışması.”  Fakat bu sefer del Toro değil, Logan‘ın yönetmeni James Mangold’un başında olduğu bir Jedi orijini üzerinde çalışıyor.