kate winslet ve andy samberg’in filminden ilk görüntüler

kate winslet ve andy samberg’in filminden ilk görüntüler


lee


Oscar ödüllü Kate Winslet’in savaş muhabirini canlandıracağı Lee’den ilk görüntüler geldi. Sky Cinema, anladığımız kadarıyla grevden etkilenmeyen filmin çekim aşamasının sürdüğünü bu fotoğraflarla duyurmuş oldu. Filmden alınan karelerde Winslet, İkinci Dünya Savaşı sırasında Londra Baskını ve Paris’in kurtuluşu gibi olayların yanı sıra Buchenwald ve Dachau toplama kamplarındaki dehşeti fotoğraflayan başrol oyuncusu olup savaş bölgesini modanın konforuna tercih ederken görülüyor. Yaşlanmayan B99 yıldızımız Andy Samberg de filmde kendisine Life Magazine fotoğrafçısı David E. Scherman rolünde eşlik ediyor. Yanlarında ise İngiliz Sürrealist ressam, fotoğrafçı, şair ve biyografi yazarı Roland Penrose rolünde şu sıra yıldızı parlayan Alexander Skarsgård olacak. Oscar ödüllü Marion Cotillard Fransız Vogue moda direktörü Solange d’Ayen’i canlandırırken, Andrea Riseborough İngiliz Vogue editörü Audrey Withers rolünü üstleniyor.

Lee, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Personal Velocity, Angela ve Swoon gibi filmlerde çalışmış olan Ellen Kuras‘ın ilk yönetmenlik denemesi. Kuras, Winslet ile Eternal Sunshine of the Spotless Mind çekim sürecinde kaynaşıyor. Yönetmenin kafasında Lee’yi çekmek o zamanlardan beri var. Hatta Winslet’a Lee Miller hakkında bir kitap okumasını öneriyor. Kitabı hatmeden başrol oyuncusu Kate Winslet’ın ağzından Lee Miller’ı öğrenelim:

“Benim için o, birlikte olduğu ünlü erkeklerin ilgi odağı olmaktan çok daha öte, hesaba katılması gereken bir yaşam gücüydü. Bu fotoğrafçı, yazar, muhabir, yaptığı her şeyi aşk, şehvet ve cesaretle yaptı. Hayatı sıkıca elinize alıp tam gaz yaşamaya cesaret ederseniz neler başarabileceğinize ve nelere katlanabileceğinize dair bir ilham kaynağı oldu.”

Lee Miller, mizojeninin at koşturduğu 20. Yüzyıl ortalarında moda ikonu olmaktan savaş fotoğrafçılığına atlayarak yaşadığı döneme ilham vermiş sayılı kadınlardan biri. Hikayesi, anlatılmaya, biopic olmaya yeter de artar. Filmin vizyon tarihi henüz belli değil.