sick of myself’in yönetmeninden bir absürdist film daha: dream scenario

sick of myself’in yönetmeninden bir absürdist film daha: dream scenario


nicolas cage gümbür gümbür


Nicolas Cage’in sık ürettiği bir devirdeyiz anlaşılan. Yine ilgi çeken, klişelerden uzak bir A24 sürreal komedisiyle, bir sanat filmi başrolünde yer alıyor. Norveçli yönetmen Kristoffer Borgli daha geçtiğimiz sene Sick of Myself ile arthouse dünyasına hızlı bir giriş yapmıştı. Yeni filmi Dream Scenario’da Cage, rüyaların en karmaşık kurgudan daha tuhaf olduğunu keşfediyor. Filmin fragmanı düştü.

Cage, milyonlarca yabancının aniden kendisini rüyalarında görmeye başlamasıyla hayatı alt üst olan talihsiz aile babası Paul Matthews rolünde. Filmin yapımcılığında tanıdık isim Ari Aster yer alırken, filmde Cage’e Lars Knudsen, Tyler Campellone ve Jacob Jaffke eşlik ediyor.

IndieWire eleştirmeni David Ehrlich filmin eleştirisinde “Dream Scenario“yu son yıllarda beyazperdedeki “en iyi absürdist” unsurlara sahip “Kaufman-vari” bir komedi olarak nitelendirdi:

 

 “Dream Scenario çığır açan yeni bir komedi biçimini temsil etmekten çok, en klasik ahlak kurallarının ustaca modern bir yorumuna dönüşüyor. Kaufman bağlantısı, “Adaptation” karakterlerinin üst üste bindirilmesinden doğmuş gibi hissettiren bir Cage performansıyla daha da pekişiyor”

 

Film, 10 Kasım‘da sinemalarda gösterime giriyor.