anthony hopkins freud olarak sinemaya dönüyor

anthony hopkins freud olarak sinemaya dönüyor


freud’s last session


Anthony Hopkins’i 2020’deki The Father performansından beri özlemiştik. Psikanaliz denince ana akımda belki de en fazla akla gelen, tartışılan isim olan Sigmund Freud konulu filmi için geri dönüyor. Taze fragmanı düşen Freud’s Last Session; Sigmund Freud ve C.S. Lewis gibi mesleklerinde efsaneleşmiş kişileri bir araya getiriyor. Filmde, İkinci Dünya Savaşı yaklaşırken iki adamın Tanrı, Tanrı’nın varlığına dair algıları ve ilgili dini kavramlar üzerine bir tartışma için bir araya gelmesi anlatılıyor. 

Anthony Hopkins ve Matthew Goode, Matt Brown‘ın Mark St. Germain‘in aynı adlı oyunundan uyarladığı filmde başrolleri paylaşıyor ve St. Germain eserini beyazperdeye uyarlıyor. Günümüz dünyasında Freud, ana akımda bu kadar popüler olmasına rağmen özellikle aile içi analizleriyle bazı kesimler tarafından beğenilmiyor ve sapkınlıkla suçlanıyor. 

Freud’s Last Session’ın kalan ekibi arasında yapım tasarımcısı olarak Luciana Arrighi ve görüntü yönetmeni olarak Ben Smithard yer alıyor. Her ikisi de daha önce Hopkins’le çalışmıştı. Arrighi Howard’s End’de, Smithard ise 2020’de The Father’da beraberdi. Freud’s Last Session’ın yapımcıları arasında Alan Greisman, Rick Nicita, Meg Thomson, Hannah Leader, Tristan Orpen Lynch ve Robert Stillman yer alıyor. Yönetmen Matt Brown, çok fazla film deneyimi olmamasına rağmen nasıl bir performans gösterecek tam bilemiyoruz. Bakalım. 

Freud’s Last Session, 22 Aralık’ta gösterime girecek. Fragman aşağılarda.