austin butler, denis villeneuve’ü yaşayan en büyük sinemacılardan biri olarak nitelendiriyor

austin butler, denis villeneuve’ü yaşayan en büyük sinemacılardan biri olarak nitelendiriyor


yaşamayanı da merak ettik


Başlangıçta Kasım 2023‘te gösterime girmesi planlanan Denis Villeneuve‘ün Oscar ödüllü Dune serisinin bir sonraki filmi 15 Mart 2024’e kadar gelmeyecek. Dune: Part Two’nun, Frank Herbert‘in romanına bağlı kalması ve Star Wars’a bile ilham veren bu hikayeyi tamamlaması bekleniyor. Bu destanın ikinci bölümünde, Oscar adayı aktör Austin Butler, Paul Atreides’in düşmanı Feyd-Rautha Harkonnen‘i canlandırıyor. Bu rol Butler’dan fiziksel olarak çok şey isteyecek çünkü kendisi Dune evrenindeki en yetenekli dövüşçülerden biri; fragman görüntülerinde bir gladyatör ringiyle vurgulandığı gibi, Paul ile düellosu şüphesiz dikkat kesilmemiz gereken büyük bir sahne olacak.

 

Interview Magazine‘de Butler ve rol arkadaşı Josh Brolin arasında yapılan bir röportaj sırasında, genç aktör Fransız-Kanadalı yönetmene övgüler yağdırmakta gecikmedi ve onu “yaşayan en büyük sinemacı” olarak nitelendirdi. Eminim yönetmenin eserlerinin hayranı olan pek çok kişi de aynı şeyi söyleyecektir.

 

“Denis yaşayan en büyük sinemacılardan biri, dolayısıyla onunla çalışma fikri benim için çok heyecan vericiydi. Denis’in olayı şu; siz bir fikir verirsiniz, sonra onun zihni süzülmeye başlar ve sonra on tane daha fikirle geri gelir. Birbirinizin hayal gücünden beslenirsiniz.”

 

Görüşmenin başlarında Brolin, Butler’ın Dune gibi büyük bir projeyi üstlenirken gergin olup olmadığını sordu. 

 

“Her zaman gerginimdir. Her zaman inanılmaz bir baskı hissederim. Bunu 12 yaşındayken de hissediyordum. Dune: Part Two’da durum ilginçti çünkü Denis Villeneuve ile tanıştım, çok iyi anlaştık ve karakter hakkında konuşmaya başladık. O noktada elimizde bir senaryo bile yoktu ama Feyd hakkında konuşmaya başladığımızda, hayal gücüm çalışmaya başladı ve meydan okumanın heyecanını hissetmeye başladım. Şu anda bana rehberlik eden şey bu: ‘Beni gerçekten ne korkutuyor?”

 

Denis Villeneuve sinemanın ticari kısmı elverdiği sürece Dune çekmeye devam edecek. Kanadalı yönetmenin her janrada en büyük filmleri bizlerle buluşturduktan sonra kendi heyecan duyduğu hikayenin peşinden gitmesi oldukça özel. Bizler de vakit buldukça bu birleşimden keyif alıyoruz işte.