barry levinson, al pacino ile birlikte jfk suikasti gerilimine girişiyor

barry levinson, al pacino ile birlikte jfk suikasti gerilimine girişiyor


assassination


Rain Man filmi ile Oscar’da En İyi Yönetmen ödülü almış bir Barry Levinson’ınımız vardı hatırlar mıydınız? JFK suikastini konu alan gerilim filmiyle dönüyor. Barry Levinson, David Mamet‘nin senaryosunu yazdığı Assassination adlı filmi yönetmek için devreye giriyor ve projeye kendi damgasını vuruyor. Filmle ilgili ilk haber Cannes‘dan geldi.

 

Senarist David Mamet de benzer devrin insanı. Kendisi Glengarry Glen Ross ve Speed-the-Plow işleriyle Pulitzer ödülü almış, 90’larda altın çağını yaşamıştı. AssassinationChicago’lu ünlü mafya babası Sam Giancana’nın, mafyanın JFK’in Beyaz Saray’a yerleşmesine yardım etmesinin ardından organize suç örgütünü çökertmeye çalışmasının intikamı olarak Başkan John F. Kennedy’ye suikast düzenlemesini anlatıyor.

 

Filmin yıldızının Al Pacino olduğunu biliyoruz. Kendisi üst düzey bir mafya patronu olan Tony Accardo’yu canlandıracak. Levinson daha önce Pacino’yu üç filmde yönetmişti: Paterno, You Don’t Know Jack ve The Humbling. Filmin yapımcılığını Corey Large, Jason Sosnoff ve Giancana’nın torunu Nicholas Celozz üstleniyor. Dedeler, JFK suikastini nasıl anlatacak, göreceğiz.