bir ana akım aksiyon filmi cannes’da nasıl yer alır?

bir ana akım aksiyon filmi cannes’da nasıl yer alır?


lobicilikle diyebiliriz


Bir Warner Bros aksiyon şaheseri, nadiren de olsa Cannes 2024 yolunda. (Yani yönetmen öyle olması gerektiğini düşünüyor.) George Miller‘ın “Mad Max: Fury Road” filmi, 2015 yılında Cannes Film Festivali’nde eleştirmenleri ve izleyicileri büyülemişti. Çekimleri yeni biten, eli kulağında Furiosa’nın da dünya prömiyerini aynı festivalde yapmak istemesi mantıklı, değil mi? Variety’nin haberine göre George Miller aksiyon dolu yeni filmi için Cannes 2024‘ü hedefliyor. Warner Bros‘un gişe rekortmeni filmleri o tarz festivallere pek uğramasa da Furiosa için bir güzellik yapacaklardır. Bunun tek nedeni yaklaşan filmin son on yılın en beğenilen aksiyon filminin devamı olması değil. Miller, geçen yıl “Three Thousand Years Of Longing” adlı filmiyle Cannes’da yer aldığına göre, festivalin onu bir sonraki filmi için tekrar davet etmesi gayet mantıklı.

Festival Miller’ı seviyor ve geçen yıl Baz Luhrmann’ın Elvis’i için stüdyo ve Cannes’ın işbirliği yapmasına benzer şekilde, Warner Bros ile büyük bir filmin prömiyeri konusunda anlaşmanın bir yolunu bulacaklardır. Bu arada, Cannes festival şefi Thierry Fremaux, Furiosa’yı kollarını açarak karşılayacaktır. Kendisi George Miller’ın 2016’da muhteşem bir jüri başkanı olduğundan bahsetmişti. Bütün bunlara lobicilik de diyoruz.

Fury Road filmindeki Charlize Theron’un gençliğini yeni Mad Max filminde Anya Taylor-Joy canlandırıyor. Chris Hemsworth ise filmin kötü adamını canlandırmak üzere kadroda yer alıyor. AMPTP anlaşması gerçekleşirse görkemli bir film tanıtımı da yakındır diyebiliriz. Festivali boşverin, üstümüze çabucak daha çok Mad Max atın diyoruz. Mad Max: Furiosa 24 Mayıs 2024’te vizyona girecek. Taylor-Joy’a ana kötü karakter olarak Chris Hemsworth’un yanı sıra Tom Burke, Nathan Jones, Angus Sampson, Quaden Bayles, Daniel Webber ve Lachy Hulme eşlik edecek.