hunger games’in viola davis’ine willy wonka kostümü

hunger games’in viola davis’ine willy wonka kostümü


ve 10.000 düğme dikmek


Hunger Games’in yeni filmi The Ballad of Songbirds & Snakes’e sayılı günler kala, evrene katılan Oscar ödüllü oyuncu Viola Davis’in şıklığını konuşalım biraz, kostümcülük diyelim. Viola Davis, her yıl düzenlenen Açlık Oyunları’nı daha şiddetli bir gösteri haline getirmek üzere deneyler yapan eksantrik, tuhaf ve acımasız oyun kurucu Dr. Volumnia Gaul‘u canlandırıyor. Yönetmen Francis Lawrence, PEOPLE’a yaptığı açıklamada, 58 yaşındaki Davis’e karakteri için verdiği referanslardan birinin 1971 yapımı Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası filminde Gene Wilder‘ın canlandırdığı şekerci olduğunu söyledi.

“Karakterin sahip olduğu vahşi bir yaratıcılık ve bu yaratıcılıktan aldığı haz var ama bunun altında bir tür tekinsizlik yatıyor. İtiraf etmeliyim ki ona bu referansı verirken biraz gergindim. Ama neyse ki o hemen anladı.”

Kostüm tasarımcısı Trish Summerville, Davis’in görünüşü için ilham kaynağının “Willy Wonka, çılgın bilim insanı, Dr. Frankenstein tarzı” bir şey olduğundan bahsetti. “Sizi içine çeken neşeli bir yanının olması haricinde aynı zamanda gerçekten ürkütücü olmalı.” Tasarımcının ifadesiyle, önceki filmlerdeki “abartılı vücut modifikasyonu ve yoğun renklere” kıyasla bu dönem “çok daha muhafazakar, kuralcı bir toplum

The Ballad of Songbirds & Snakes; Katniss Everdeen‘in arenaya ilk kez çıkmasından 60 yıl önce geçiyor. Film, kıyafetlerine kadar farklı bir savaş sonrası dönemi tasvir ediyor. Summerville ve ekibi, Rachel Zegler, Tom Blyth, Peter Dinklage, Jason Schwartzman ve Hunter Schafer‘ın yanı sıra sayısız figüranın da rol aldığı film için “binlerce” kostüm hazırladı.

Okul üniformaları için Capitol amblemi olan düğmelerine kadar uğraşmışlar. 8.000 ile 10.000 arası düğme yapmaktan bahsediyoruz.

Kan ter içinde kostüm yapan Trish Summerville; “Eğer 200 ya da 500 öğrenciniz olacaksa, bunun iki ya da üç katı kadar kostüm yapmanız gerekir çünkü insanların bedenlerini bilemezsiniz.”

2013’te Hunger Games’in yanı sıra Gone Girl ve The Girl with the Dragon Tattoo gibi filmlerde de çalışan Summerville, Davis’in “hemen karaktere girdiğini ve dönüştüğünü” söylüyor.

“Ona kostümü, saçı, peruğu ve makyajı giydirir giydirmez, otomatik olarak ufak kahkahalar atmaya ve elleriyle bir şeyler yapmaya başladı” diye belirtiyor ve ekliyor: “Bir oyuncunun başka bir karaktere dönüşmesine yardımcı olabilmek büyük bir tatmin.”

Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, 17 Kasım‘da sinemalarda.

 

Rachel Zegler as Lucy Gray Baird and Tom Blyth as Coriolanus Snow in The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.