nathan fielder, emma stone ve benny safdie ile evim şahane

nathan fielder, emma stone ve benny safdie ile evim şahane


tür bükücü janra ve nathan'ın işleri


Kafa karıştırıp sosyal hayatta karşılaştığımız durumları tekrar tekrar ele almayı düşündüren belgesel dizici Nathan Fielder’ın yeni projelerini bekliyorduk. Nathan, bu sefer Emma Stone ve Benny Safdie ile ürpertici ve komik bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. The Curse adındaki dizi, gece saatlerinde uyumadan önce kitlendiğimiz TLC ev dekorasyonu şovlarının parodisini ele alacak. The Curse ilk olarak 10 Kasım 2023‘ten itibaren Showtime ile Paramount+ üzerinden yayınlanacak, bu platformlar maalesef ülkemizde yer almıyor. 

The Curse’ün başrollerinde Nathan Fielder ve Emma Stone, karı koca bir ev değiştirme ekibi olarak yer alıyor. Zamanında benzer bir program ülkemizde de uzun yıllar yayınlanmıştı. “Evim Şahane” adındaki program gündüz kuşağında yayınlanır, pembe gömlekli pozitif sunucu “Mimar Selim Bey” evleri yenilerdi. Bugünlerde bu programın da tuhaf tarafları Kaanflix başta olmak üzere Twitch yayınlarında tekrar izlenip gençler tarafından meme’leşiyor. Nathan Fielder normal kabul ettiklerimize farklı perspektiflerden bakarak onların bir anda ne kadar tuhaf gözükebileceğini göstermekte uzmanlaşmış bir isim.

Kendisi, yıldızını “Nathan for You” programında parlatmıştı. Yarı gerçek, yarı kurgusal dizide Nathan, insanların sorunlarına “bu kadarı da olmaz” denilebilecek çözümler buluyordu. Mesela Starbucks’ı birebir taklit eden bir dükkan açıp gittiği yere kadar markanın açığından yararlanmıştı. The Rehearsal ise önceki programının üstüne koyduğu bir yapımdı. Kendi içinde katmanlara ayrılan dizide Nathan’ın düşünceleri arasında sık sık kayboluyor, beklenmedik anlarda insan davranışlarını sorgular halde kendimizi buluyorduk. 

Nathan Fielder ve Benny Safdie, The Curse’te başrol oynamanın yanı sıra dizinin ortak yaratıcıları ve ortak yazarları. Fielder daha önce The Rehearsal’ı yazmış ve yönetmişti. Benny Safdie’nin kardeşi Josh Safdie ile birlikte yönettiği Uncut Gems filmi de dahil olmak üzere çok sayıda yazarlık kredisi bulunuyor. 

Üç özel ismin bize Nathan’ın vizyonuyla neler sunabileceğini aşırı merak ediyoruz.