tom cruise’dan timothée chalamet’ye: aksiyon sinemacılığı 101

tom cruise’dan timothée chalamet’ye: aksiyon sinemacılığı 101


liste vermiş adam


Yakın zamanda Dune: Part Two’nun 2024’e ertelendiği elim haberi sizlerle paylaşmıştık. Ertelenme, GQ dergisinin umrunda olmamış belli ki. Warner Bros. baskının 15 Mart 2024’te çıkmasını istemiş olsa da, Timothée Chalamet’in profilini bu ay yayına aldılar. 

 

Profil küçük ayrıntılarla dolu; Chalamet’nin birkaç yıldır James Mangold‘un yeni filmi A Complete Unknown’daki Bob Dylan rolü için hazırlandığını ve Nomadland’e olan takıntısının onu Bones and All’da oynamaya yönelttiğini örnek olarak verebiliriz. Ama Chalamet’nin tüm zevkinin arthouse olduğunu düşünüyorsanız, öyle değil. Kendisi Top Gun fanı çıktı. Son filmin büyük bir hayranı ve filmi, Dune çekimlerinde kelimenin tam anlamıyla sekiz kez izlemiş. 

 

Chalamet adam ile Tom Cruise ilişkileri mail’leşme üzerinden devam etmiş. GQ’ya göre Cruise, sektör tavsiyelerini bu mail’lerde sakınmamış. Dublör eğitimi için ihtiyaç duyabileceği uzmanların bir listesinden tutun favori steroidlerine, dans eğitimi ve dövüş eğitimi alacağı kişilere kadar top seviye Hollywood oyuncusu olmak için gereken bilgileri dökmüş. Sanırım hastalık derecesinde zenginseniz, sizi her konuda uzman yapmaları için tüm uzmanları kiralayabilirsiniz. Cruise de tam olarak bunu yapıyor. Usta aktör, aksiyon sinemacılığında temelleri yeni nesile aktarabilecek mi göreceğiz.