ahsoka yaratıcısı dave filoni, artık star wars kreatif kaptanı

ahsoka yaratıcısı dave filoni, artık star wars kreatif kaptanı


çorba olmuş evreni paketleyecek


Disney+, Star Wars’u aldığından beri üstümüze irili ufaklı Star Wars spin-off atıyor. Bazılarına göz ucuyla bakıyor, sevdiklerimize şans veriyor, sevmediklerimize sövüyoruz. Bu içerik sağanağından SW kalitesine yaraşır az iş çıktı. Bunlar; The Mandalorian, Andor ve haberiyle geldiğimiz Ahsoka. Yazar/yönetmen/yapımcı Dave Filoni‘nin sekiz bölümün tamamını yazıp ikisini yönettiği “Star Wars: Ahsoka” serisinin ardından Lucasfilm, film yapımcısını şirketin Baş Kreatif Sorumlusu olarak atadı.

 

Filoni bu hafta Vanity Fair‘e verdiği demeçte “Artık Lucasfilm’in kreatif şefi olarak adlandırılıyorum” dedi ve bu rolün kendisini tüm “Star Wars” projelerinin erken geliştirme sürecine ve önceki danışmanlık görevlerinden çok daha geniş bir erişime sahi olacağını belirtti. “Geçmişte, pek çok projede, projeye sonradan dahil olurdum, zaten iyi bir şekilde geliştikten sonra sıra bana gelirdi.”

 

Hızlıca oldu-bitti’ye getirilen bu hamle ile Filoni, George Lucas tarafından veliahtı olarak seçilmiş gibi görünüyor. Filoni, Lucas’ın kendisiyle birlikte yarattığı animasyon dizisi “Star Wars: The Clone Wars” yıllarında Lucas’ın kanatları altında çalıştı. İkili, filmlerde hiç görülmeyen Anakin Skywalker’ın padawan öğrenicisi Ahsoka Tano gibi pek çok yeni karakteri “Star Wars” evrenine kazandırmıştı. Lucas’ın Lucasfilm’i Disney’e satmasının ardından Filoni şirkette kaldı ve çok sevilen animasyon dizisi Star Wars: Rebels’ı yarattı. 

 

Yıllar sonra, esas olarak The Mandalorian’dan Jon Favreau ve Filoni tarafından yönetilen mevcut “Star Wars” TV evreni, temelde Filoni ve Lucas’ın o yıllarda yaptığı her şeyin üzerine inşa edilmiş oldu. Esasen Star Wars: Rebels’ın devamı niteliğinde olan Star Wars: Ashoka, evrene katılan yeni karakterleri tanıttı. 

 

Filoni, dizi başlamadan önce, Ahsoka’nın ikinci sezonunda ilk kez yer aldığı live-action “The Mandalorian” aracılığıyla bu fikirlerin çoğunu ortaya atmıştı.

 

“Star Wars” irfanını çok iyi bilen Filoni, şirketin bir zamanlar “Star Wars Genişletilmiş Evreni” olarak bilinen ve şimdi “Legends” olarak adlandırılan eski kanonun unsurlarını yeniden kullanma yönündeki cesur kararına da öncülük etti. Örneğin, Ahoksa serisindeki mevcut kötü adam Büyük Amiral Thrawn, Timothy Zahn’ın artık kanon olmayan 1990’lardaki “Star Wars” kitaplarından bir kalıntıydı. O kitaplarda yaşananlar şu anki “Star Wars” tarihinden çıkarıldı. Ancak Filoni Thrawn’ı o kadar çok sevdi ki, animasyon “Rebels” dizisi sırasında onu “Star Wars” galaksisine yeniden tanıttı ve bu Lucasfilm’in bugüne kadar sürdürdüğü bir teknik.

 

Yıllar Sonra Yeni Film?

 

Filoni kendi “Star Wars” filmini de yönetiyor. Celebration’da açıklanan film hakkında; 

 

  • Lucasfilm TV’nin Mando evrenini (“The Mandalorian,” “The Book Of Boba Fett,” ve “Ashoka”) alıp, “Return Of The Jedi” sonrası bu yeni dönemde esasen yeni Darth Vader olan Thrawn’la karşı karşıya gelen büyük bir destana dönüştürmesi,

 

  • Adının “Heir To The Empire” olması dışında pek bir şey bilinmiyor.