gta 6’dan ne bekliyoruz: aralık başında resmi fragman!

gta 6’dan ne bekliyoruz: aralık başında resmi fragman!


10 yıllık hasrettir be


Son oyunu 10 sene önce çıkan Grand Theft Auto, yeni oyun GTA 6’dan ilk duyuruyu geçtiğimiz gece yaptı: Fragman ise Aralık başında. 10 sene boyunca GTA yeni oyunu hakkında sayısız teori ve ihtimal, sızıntı paylaşıldı. İki oyun arasına giren sürenin bu kadar fazla olmasının ise bazı makul sebepleri var, tabii şirket açısından. 

 

GTA V, yayınlandığı dönem teknolojik bir atılım hamlesiydi. Tam 185 milyon adet sattı. Aslında her GTA oyunu, grafikler ve oynanış açısından teknolojik ivmelerle beraber yayınlanıyor. Yeni bir katman sunmuyorsa oyunun sahibi şirket Rockstar, yapmış olmak için yapmıyor. 

 

Teknolojik gelişmeler bir yana, alınabilirlik ve sürdürülebilirlik gibi etmenler var. Her bilgisayar, her konsol teknolojik gelişmelerin hızına yetişemiyor. Bunun sebepleri arasında dünyada yaşanan işlemci kıtlığı, ekonomik buhran yer alıyor. Yani artık oyun teknolojisi eskisi kadar hızlı gelişmiyor. 

 

Baktığınızda, 10 sene öncenin oyun dinamiği ve grafiğiyle çıkan GTA V, halen iyi görünüyor. Ayrıca çılgınlar gibi oynanıyor. Üstüne şirkete para getiriyor. Yeni GTA’nın çıkmama sebeplerinden en büyüğü, eski oyunun Online sürümünün her yıl şirkete milyonlarca dolar kazandırmasından geçiyor. Hal böyle olunca şirketler hikaye kurgulu, single player bir oyun için uğraşmaya eriniyor. Çünkü mevzu artık para değil, sanat yapmak. Meramını anlatmak.

 

Peki yeni oyundan neler bekliyoruz ve ne biliyoruz?

 

Başkan Sam Houser, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, GTA 6’dan ilk fragmanın şirketin 25. yıldönümünü kutlamak üzere Aralık ayında yayınlanacağını söyledi.

 

Çarşamba gününden önce, en büyük haber beklenmedik bir şekilde geçtiğimiz Eylül ayında, GTA 6’nın ilk geliştirilmesinden 90’dan fazla video ve ekran görüntüsü içeren benzeri görülmemiş bir sızıntının internette ortaya çıkmasıyla geldi.

 

Sızıntı olası hikaye, karakter ve mekanlara ilk bakışı sağlarken, Rockstar görülen oyunun henüz yaratım aşamasının çok başında olduğu konusunda ısrar etti.

 

Görüntüler günümüz Vice City ortamını gözler önüne seriyor ve oyuncu karakterler Jason ve Lucia’yı bir striptiz kulübüne girerken ve bir lokantayı soyarken tasvir ederek ana kahramanların Bonnie ve Clyde tarzı bir hikayede birlikte çalışabileceğini düşündürüyor.

 

Take-Two, Grand Theft Auto 6’nın “son derece dinamik ve gerçekçi animasyonlara” sahip olmasını ve karakterlerin hareket ederek çevrelerine gerçekçi tepkiler vermesini sağlayacak yeni lokomotif teknolojisinin patentini aldı.

 

GTA’nın ilk kadın başrolü, hispanik Lucia oyunda yer alan karakterlerden biri olabilir. Hapishane geçmişi var ve oyundaki olaylardan önce Vice City’ye kaçmış. Ayrıca, yetenekli bir hacker olduğu düşünülüyor.

 

Bloomberg‘e göre, merakla beklenen GTA 6’nın ana mekanının GTA evrenindeki Vice City‘ye çok benzeyen Miami ve yakın bölgeleri olması bekleniyor. Bu bölümü diğerlerinden ayıran şey, zaman içinde evrim ve büyüme planı. Bu, oyunun ilerledikçe sürekli olarak yeni şehirler ve bölgeler tanıtacağı, muhtemelen ek hikaye içeriği sunacağı, haritayı genişleteceği ve yeni ziyaret edilebilir yerler sunacağı anlamına geliyor. Bu güncellemeler devam eden bir genişlemenin parçası olabilir ve potansiyel olarak popüler GTA Online’ın halefi olarak hizmet edebilir. Bu dinamik yaklaşım, oyuncuların ilgisini canlı tutmaya ve sanal dünyayı sürekli geliştirmeye hazırlanıyor.

 

Rockstar, GTA 6’da hikaye moduna ve tek kişilik oynanılabilirliğe ne kadar önem verecek, zaman gösterecek. Çünkü online modundan yeterince para kırıyorlar.