prison break gıcır gıcır geri dönüyor

prison break gıcır gıcır geri dönüyor


olur mu?


Bir dönem ülkemizde Breaking Bad ile birlikte en iyi iki diziden biri sayılan Prison Break, franchise karıştığından beri eskisi kadar rağbet görmese de halen adı yeten bir dizi. Deadline’ın haberine göre Elgin James, Hulu için Prison Break’in yeni bir versiyonunu yönetmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler için Prison Break, Fox’ta dört sezon boyunca devam edip, ardından bir filmle sona erdi ve 2017’de yeniden başladı. 9 bölüm sürüp son sezonu da sona erdi. Dizi, kendisi ve kardeşi için yapacakları hapishaneden firarın planını vücuduna dövme yaptıran bir adamın hikayesini anlatıyordu. 

 

Prison Break zamanla tekrara düştü ve kendi konusunun kurbanı oldu. İlerleyen sezonlarda kardeşler başka hapishanelerden de kaçmak zorunda kaldı. İşler biraz saçma bir hal aldı. Beş sezon Mayans M.C. yöneten Elgin James, Prison Break evrenini tekrar popüler hale getirebilir. Kurgu evren, sert gerçekçi işler yapan James’in yaratıcılığını ortaya koyması için ideal bir oyun alanı. Elgin James, dışlanan insanları anlatmayı seviyor. Hapishane deseniz zaten onun ortamı. Elgin James’in Mayans M.C. dizisi; hayata yeni bir bakış açısıyla memleketine dönen eski bir mahkumun gangster ve suç dünyasının derinliklerindeki macerasını anlatıyordu. 

 

Yeni Prison Break dizisi tamamen yeni karakterlerden oluşacak. Bu da tam bir yenileme demek. Olması gereken buydu diyebiliriz. Hulu’nun diziyi ne zaman yayınlayacağına dair henüz bir açıklama yok ama yazarlık grevi resmen sona erdiğine göre, James’in kan ter içinde çalışan lahmacuncu misali geliştirme ve yazma aşamasında olduğunu varsayabiliriz. Bakalım yeni Prison Break eski ilgiyi üzerinde toplayabilecek mi?