warner music’ten edith piaf biyografik animasyonu geliyor

warner music’ten edith piaf biyografik animasyonu geliyor


non, je ne regrette rien....


Favori Fransızca şarkılarımızın sahibi Édith Piaf konulu, Warner Music Group tarafından bir animasyon biyografi yapılıyor. Animasyon, şirketin açıklamasına göre “”yüzlerce ses klibi ve görüntü üzerinde eğitilmiş yapay zeka teknolojisine” sahip olacak. Şirket, “Edith” adı verilen projeyi geliştirmek için merhum şarkıcının yapım şirketi Seriously Happy ile birlikte çalıştı.

 

90 dakika sürmesi planlana animasyon, Fransız şarkıcının 1920’lerden 1960’lara kadar olan hayatını New York ve Paris’te geçecek şekilde takip edecek. Piaf’ın yeniden canlandırılan sesinin anlatacağı filmde, “La Vie en rose” ve “Non, je ne regrette rien” gibi en bilinen şarkılarının kayıtları da yer alacak. Basın bülteni şöyle devam ediyor: “Animasyon, Édith’in hikayesine modern bir bakış açısı getirirken, arşiv görüntüleri, sahne ve TV performansları, kişisel görüntüler ve TV röportajları da izleyicilere Piaf’ın hayatının önemli anlarına otantik bir bakış sağlayacak.”

 

Édith’in henüz bir vizyon tarihi yok. Filmin daha önce; Sting, Stevie Wonder ve Donna Summer hakkında TV belgeselleri hazırlamış olan Julie Veille‘in bir fikrine dayandığı bildiriliyor. Sanatçının yeni nesile kazandırılması için önemli olan projenin yapay zeka kısmı biraz düşündürüyor. Umarız sanat yönetimi uğraşılmış olur.