la sagrada familia sonunda tamamlanıyor

la sagrada familia sonunda tamamlanıyor


acele etmeseydiniz ya


Antoni Gaudi’nin en bilinen eseri diyebileceğimiz La Sagrada Familia’nın yapımına 1882’de yani 142 sene önce başlanmıştı. Barselona’nın örnek gösterilen şehir yapısının merkezinde yer alan La Sagrada Familia’nın, Gaudi’nin ölümünün 100. yılı olan 2026’da tamamlanması planlanıyor.

Gaudi’nin eserinden sorumlu bir numaralı kişi Esteve Camps, “Onun planına harfiyen sadık kalarak projenin ana planına 2026’da bitirmeyi amaçlıyoruz. Dekoratif süslemeler, merdivenler, vb. detayları da ana planı teslim ettikten sonra 2034’te bitirip ziyaretçilere açmayı umuyoruz” sözleriyle anlatırken son dokunuşların ardından 172 buçuk metrelik yüksekliğiyle Barselona’nın en büyük yapısı olacaklarını da ekledi.

Camps’ın sözlerini öğrenen Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni ise, “Ne zaman karar vereceklerini söyleyen kristal bir kürem yok” diyerek konuyu tamamen Esteve Camps ve ekibine devretti. Şu anda yıllık 125 milyon Euro bandında bilet geliri elde eden La Sagrada Familia’nın eğer tamamlanırsa, tamamlandıktan sonraki gelirinin artacağı tahmin ediliyor…