martin scorsese sunar: sekiz bölümlük bir belgesel serisi

martin scorsese sunar: sekiz bölümlük bir belgesel serisi


biz zaten hep belgesel izleriz


Martin Scorsese, ismiyle 1950’leri ve Alfred Hitchcock’u hatırlatan bir belgeselin hem ortak yapımcısı hem de sunucusu olmaya hazırlanıyor. “Martin Scorsese Presents: The Saints” isimli sekiz bölümlük serinin ilk 4 bölümü 16 Kasım’da izleyiciyle buluşacak. İkinci dörtlüyse tam tarihi açıklanmasa da Mayıs 2025’e hedefleniyor.

Seri, her bölümde bir başka azize ve onun hayatına odaklanacak. Azizler sıralı tam liste; Joan of Arc, Francis of Assisi, John the Baptist, Thomas Becket, Mary Magdalene, Moses the Black, Sebastian ve Maximillian Kolbe. 

Martin Scorsese bu seriden niye etkilendiğini ve yapımcılığın yanı sıra sunuculuğunu da üstlenmek istediğini de şöyle dile getirdi.

“Hayatımın büyük bir kısmını azizlerin hikayeleriyle geçirdim. Onların söylediklerini ve yaptıklarını düşündüm. Yaşadıkları dünyaları, karşılaştıkları seçimleri hayal ettim. Bunlar, tarihin çok farklı dönemlerinde yaşamış ve İsa’nın müjdelerindeki sözleriyle kendilerine ve bize açıklanan sevgi yolunu takip etmeye çabalayan, çok farklı toplam sekiz erkek ve kadının hikayesi. Bu projenin ilerliyor olmasından ve çok sayıda yetenekli insanla yolumun kesişmesinden dolayı çok heyecanlıyım.”