BİRAYI ŞOK SOĞUTMANIN A-ACAYİP YÖNTEMLERİ 04

BİRAYI ŞOK SOĞUTMANIN A-ACAYİP YÖNTEMLERİ 04


öyle Böyle Soğuk Değil


Havalar çok sıcak ve çok soğuk. Bizim dilimizde şizofreni ve bipolar, teyze dilinde gel-git olarak bilinen hastalıklarla boğuşan meteorolojimiz 2014'e bir güneş gibi doğmadı ama olsun varsın.

 

Aldığımız duyumlara göre bu hafta sonu Ege ve Akdeniz ve Karadeniz ve Marmara ve Tuz Gölü ve Göller Bölgesi'nde yer alan plajlarda hava pişiğin bonservisini 2018'e kadar almış bir şekilde felaket sıcak olacakmış. Yetkililer, plajcılara biralarını evde güzelce soğutup sahile gelmeleri konusunda sert uyarılar yapıyormuş ve daha bir sürü şey.

 

Evet yukarıda okuduklarınızı uydurmuş olabiliriz amma ve lakin uydurmadığımız bir şey varsa o da deneye yanıla, uygulayarak içerek, uygulamadan içerek bulduğumuz Birayı Şok Soğutmanın A-Acayip Yöntemleri…

 

Plajcılar, kuma tapanlar, plaj şemsiyesini yirmi dakikada kuramayanlar, plajdaki o ufak gölgeli kum adasına koşarken ayağının altını lastiğe çevirenler; aşağıdaki soru plaj büfecisi İbrahim'den size geliyor:

 

"Geçen yine elektrik kesintisi yaşadık. Bu bölgede hep olur. Biralar murdar oldu. Buz gibi biralar eridi gitti, plajdaki gençler ılık birayla mayıştı, parti başlamadan bitti. Jet ski'ler boş, muzlar sahipsiz, o havaya uçuran Iron Man'imsi görgüsüz alete de kimse binmedi, plajın tadı kaçtı. Oysa gündüz ne de güzel başlamıştı… Elektrik kesintisinde ben ne yapam? Bu gençlere nasıl şok soğuk bira verem? Bir el atın Play Tuşu. Ha bir de tam bitmemiş biraları çöpe atmayın, çöp akıyor."

 

İbrahim Paşa Hazretleri'ne aşağıdaki şıkları hazırladık:

 

A) Ilık birayı sanki soğuk bira gibi satabilirsin. The Wolf Of Wolf Street'i izlemeni öneriyoruz İbrahim Bey.

B) Amerikan western'lerinde gördüğümüz kamyonun arkasındaki blok halindeki buzdan büfenin önüne yığabilirsin, sonra ne yapman gerektiğiniz biliyorsun zaten İbram.

C) Büfeyi direkt denizin ortasındaki dubaya kurabilirsin, elektrik faturası falan da gelmez, kazan / kazan durumu gibi İbo.

D) Gömme işine sıcak bakabilirsin İbocum.

 

Test Sonucu: Şimdi aslında hepsi doğru, hepsi delikanlı cevaplar yukarıdakilerden ama bizim gönlümüz D şıkkından yana. 

 

 

Yukarıdaki talimatları takip ederek plajın yılanı, plajın prensesi, plajın emmioğlusu siz olabilir, şok soğuk gömme biralarla zaten bir türlü olmayan sabahların ucuna birkaç şok soğuk biralık zaman daha ekleyebilirsiniz.