TAKSİM BELEDİYESİ DÜNYAYI YEŞİLLENDİRİYOR

TAKSİM BELEDİYESİ DÜNYAYI YEŞİLLENDİRİYOR


Her Yere Saksi, Her Yerde Saksi


Biliyoruz, hepiniz dün Taksim’in yeşillendirme çalışmasını gördünüz ve soluğu o yeşil cennette aldınız. Vizyonu ile göz yakan yeşillendirme çalışmasında hızını alamayan belediye, dünyanın betonarmelerine estetik katıyor.

 

Yeşillendirme diyince sulu boya ile proje boyamanın ötesine geçemeyen belediyemiz, ağaçlar kesilmesin diye sokağa dökülen halkının istedikleri tabii ki göz ardı etmedi. Yeşili poposundan anlayan belediyemiz Taksim Meydanı’na iki tane temsili saksı koydu.

 

 

Herkesin 10 yıllık Amerikan vizesini Instagram’a koyabileceği doğru fotoğrafı çekmeye çalışırken harcadığı Times Square’in çirkin led ışıklarını silin ve meydanı yeşile teslim edin. Hayal edemediniz mi, belediyemiz sizin için bunu başardı. Uzaydan görülen tek el yapımı çirkin beton yığını Çin Seddi, biraz yeşillenmeyi hak etmiyor mu? Belediyemiz Çin Seddi’ni de unutmadı. Mimari harikası Sydney Opera Evi, adeta bir çöl değil mi? Belediyemiz onu da haletti.

 

İşte belediyemizin yeşillendirme projesine kurban giden mekanlar:

 

 

 

Kızıl Meydan

 

 

 

Vaktinde nice idam cezası, isyan gören Kızıl Meydan’ın kasvetli havasını ancak bir renk dağıtabilir: Yeşil! Rusya’nın soğuğuna ilaç gibi gelen, görenlerin içini ısıtan bu yeşillendirme projesi sayesinde, Ruslar artık sıcak sulara inmek istemeyecek, sürekli piknik yapmak isteyecekler. Yeşilliği ile göz dolduran Kızıl Meydan, artık Yeşillenmiş Meydan!

 

 

Tac Mahal

 

 

 

Buram buram aşk kokan bir yapıyı ne daha güzel hale getirebilir? Tabii ki ağaç! Ama bildiğimiz ağaç değil belediyemizin ağaç diyince anladığı ağaç. Şah Cihan mermerinden kubbesine kadar her şeye düşünmüş olabilir Tac Mahal’i yaptırırken ama tek bir şeyi unuttu. O da Tac Mahal’i yeşillendirmeyi. Çok şükür belediyemiz unutmadı.

 

 

Çin Seddi

 

 

 

Dünyanın en görkemli yapılarından biri olan Çin Seddi’nin iç karartan havasına çözüm de belediyemizde. Belediyemiz uzaydan görülen tek insan yapımı harikanın yüzünü yeşil ile değiştirdi.

 

 

Şanzelize Caddesi

 

 

 

Bir yandan alışveriş yapıp bir yandan da doğanın tadını çıkarmak ister misiniz? Çözüm AVM değil. Çözüm trafiğe kapatılmış bir Şanzelize Caddesi’nin yeşillendirilmesinde. Yeşilin en güzel tonu olan cılız yeşil, mimari harikasıyla buluşuyor ve ortaya çocukların gülüp oynayacağı muazzam bir mekan çıkıyor.

 

 

Times Square

 

 

 

Times Square’e gitmediyseniz bile mutlaka bir arkadaşınızın gittiğine Facebook’ta şahit olmuşsuzdur. O resmi görünce aklınıza ne geliyor? Her yerin led ışık olduğu, binaların insanın üstüne üstüne geldiği basık bir bölge. Bu basık bölgeyi ne ferahlatabilir? Ne Times Square’i görülmeye değer kılar? Tabii ki belediyemizin yeşillendirme projesi…

 

 

Mars

 

 

 

Belediyemizin üstün yeşillendirme yeteneğinden neden uzaylı kardeşlerimiz de faydalanmasın ki? Neden o yeşil kulaklarına uyumlu ağaçların altında uzaylı çocuklar koşup oynamasın? Neden NASA bitki yetiştirmek için über bütçesini araştırmalara gömsün? Bir hiç uğruna… Çünkü kimse bilmiyor ki, Mars’ta yaşamın sırrı belediyemizin ellerinde.

 

 

Piccadilly Circus

 

 

 

İngilizlere neden soğuk insanlar derler biliyor musunuz? Çünkü şehirlerinin kasvet yüklü havası onları yormuştur. Neden bize sıcakkanlı Türkler diyorlar peki? Çünkü şehirlerimiz yeşille adeta dans etmektedir. İçler dışlar çarpımı yaparsanız, İngiltere’nin ihtiyacının yeşillendirme projesi olduğunu anlayacaksınız.

 

 

Red Light District

 

 

 

Hollanda’nın çocuk yetiştirmeye uygun olmayan bölgesi Red Light District’in çehresi ağaç sayesinde değişecek!

 

 

Sydney Opera Evi

 

 

 

Evet, dünyanın en görkemli yapılarından biri olabilirsin? Evet, seni görmek için insanlar dünyanın bir ucundan geliyor olabilir. Ama yeşilin olmadan sen bir hiçsin. Seni hiç olmanın elinden Sydney Opera Evi, ancak belediyemiz kurtarabilir.