MÜSLÜM BABA BELGESELİ GELİYOR

MÜSLÜM BABA BELGESELİ GELİYOR


“müslüm Baba’nin Evlatlari” İle Arabesk Kültürüne Yolculuk 


Müslüm Baba’nın Evlatları adlı belgesel filmin 9 Mayıs Cuma günü Beyoğlu Yeşilçam Sineması’nda vizyona gireceği haberini aldık. Filmin bu seneki IF'de de gösterimi yapılmıştı.

 

 

Merkezine Türkiye'nin en önemli arabesk sanatçılarından birini, Müslüm Gürses’i  ve müzikal bir tercihin ötesinde bir kimlik ve varoluş biçimi olan Müslümcülük’ü  ve dolayısıyla Gürses’in biricik kitlesi Müslümcüler’i alan belgeselin yönetmenliğini  ise Vuslat Saraçoğlu üstleniyor.
Filmde emeği geçenler bu projenin çıkış amacını şu sözlerle anlatıyor: “Müslümcülük eşi benzeri çok az görülebilecek cinsten bir bağlılık türü. Bunu anlamak için, ezberlerden arınmış bir zihinle, onlara yaklaşmak gerekiyor.” Tam da söylenildiği üzere, Müslüm Baba’nın Evlatları izleyenleri Müslümcülere bir parça da olsa yaklaştırmayı hedefliyor:

 

 

Müslüm Baba’nın Evlatları izleyenleri daha önce ‘hayranlık’ durumunu anlamak ve anlatmak için kullanılmış tüm kalıp ve kavramları bir kez daha düşünmeye davet ediyor. Eğer siz de Müslüm Gürses’e saygı duruşunuzu Müslümcüleri bir nebze de olsun anlayarak gerçekleştirmek isterseniz, Beyoğlu Yeşilçam Sineması’nda gösterime girecek belgesel filmin seanslarını şimdiden kontrol edin ve biletinizi alın.