SERGİLERDEKİ RESİMLERİ AYRINTILI OLARAK KEŞFEDİN

SERGİLERDEKİ RESİMLERİ AYRINTILI OLARAK KEŞFEDİN


Resimler Detaylariyla Cebinizde


İspanya'nın başkenti Madrid'de yer alan Prado Müzesi, dijital dünyaya ayak uydurmak adına harika bir mobil uygulamayı hayata geçirdi. Müze ve sanat galerisi olarak hizmet veren tarihi mekan hazırlattığı mobil uygulamayla sanatı farklı bir yerden yakalayarak deneyimlemenizi sağlıyor. Bu uygulama; müzenin koleksiyonunda bulunan 14 başyapıtı ultra yüksek çözünürlükte keşfetmenizi sağlıyor.

 

Ziyaretçiler, 4 dolar karşılığında akıllı telefonlarına indirdikleri Second Canvas adlı uygulamayla müzeyi gezerken çektikleri fotoğrafları yakından inceleyebiliyorlar. Müzede sergilenen başyapıtları yakından keşfetmek için kullanılan bir araç olan uygulama sayesinde, hem gezerken öğrenecek hem de öğrenirken öğreteceksiniz.

 


 

 

 

İsterseniz; görüntüleri iPad veya TV ekranınıza da yansıtabilir, etrafınızdakilere çektiğiniz fotoğrafları ayrıntılı olarak gösterebilirsiniz. Müzede bulunan Velázquez'in Las Meninas, Bosch'un The Garden of Earthly Delights, Dürer'in kendi portresi gibi tam 14 eseri yüksek çözünürlükte görebilir, her resim hakkında ayrıntılı detayları öğrenebilirsiniz. Hatta sergilenen eserler hakkında inanılmaz hikayeleri de uygulamanın içinden okuyabilirsiniz. Bu uygulamada bulunan “Super-zoom” özelliğiyle gizli ayrıntıları keşfedebileceksiniz.