HAKKINDA EN ÇOK TWEET ATILAN DİZİ HANGİSİ OLDU?

HAKKINDA EN ÇOK TWEET ATILAN DİZİ HANGİSİ OLDU?


Breaking Bad Mi, Game Of Thrones Mu?


Tüm yorumunu Twitter’a saklayan bir nesil için en önemli veriler geldi. Hangi dizi hakkında en çok tweet atıldı? Kim mention manyağı oldu? Breaking Bad mi, Game Of Thrones mu ipi göğüsledi?

 

Nielsen isimli araştırma şirketi Eylül 2013 ile Mayıs 2014 arasındaki Twitter verilerini topladı ve hakkında en çok tweet atılan dizileri, törenleri, spor olaylarını bir araya getirdi. Araştırma hakkında konuşan Twitter’dan Chloe Sladden, “Twitter artık dünyanın birleştirici güçlerinden biri. Televizyonda ne oluyorsa, gerçek zamanlı olarak Twitter’da da yaşanıyor.” dedi.

 

 

Hakkında en çok tweet atılan dizi, bu sene finalini yapıp bizi dev bir boşluğun kollarına bırakan Breaking Bad oldu. İkinci sırada The Walking Dead yer alırken, üçüncü sırayı Pretty Little Liars kaptı. Oyuna biraz geç dahil olması sebebiyle Game Of Thrones, listede beşinci sırada kaldı.

 

 

Listenin parlayan yıldızı Breaking Bad’in final bölümü hakkında 9.1 milyon kişi Twitter’da yorum yaptı. Jesse Pinkman a.k.a. Aaron Paul 51.000 mention ile uğraştı o gün. Grammy Ödülleri’nin yayınladığı gün tören hakkında 13.8 milyon tweet atıldı. Sadece Arbys’in Pharrell’in şapkası hakkında attığı tweet 57.000 kere retweet’lendi.

 

 

Hakkında en çok tweet atılan törenler listesinde birinci sırayı Oscar Ödülleri kaparken, ikinci sırada Grammy Ödülleri, üçüncü sırada Golden Globe vardı. Türkiye’nin izlemekten asla sıkılmadığı Victoria’s Secret defilesi ise ancak kendine onuncu sırada yer buldu.