1984’UN YASAK OLDUĞU ÜLKE HANGİSİ?

1984’UN YASAK OLDUĞU ÜLKE HANGİSİ?


Edebiyat Düşmanlari 


Sinemasında film başlamadan milli marşlarıyla ilgili bir video döndüren ve eşlik etmese de herkesin ayakta dikilmesini bekleyen, pazarlık konusunda doktora yapmış esnafıyla insanı bezdiren, seks turizminde dünyada başı çeken, Hangover ve The Beach’e ev sahipliği yapan Tayland; geçtiğimiz aylarda darbeye maruz kalmıştı. Hala devam eden sıkı yönetimi ile zaten perişan haldeki ülke ekonomisini tek umudu olan turizmden vuran ordunun hakimiyetindeki Tayland’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız; yapılacaklar listenizden önce şu an yapılmaması gereken şeyler listesine mutlaka bir göz atın.

 

 

Philippine Havayolu Şirketi, uçakta dağıttığı dergi ile Tayland istikametine seyahat eden yolcuları yapmamaları gereken şeyler konusunda uyarıyor. George Orwell’in efsanevi distopya romanını okumak için kendinize başka bir ülke seçin; zira Tayland’da kitap darbe karşıtı olarak özetleniyor.

 

Kırmızı t-shirt giymeyin, pasaportunuzu her daim yanınızda taşıyın ve bir askerle darbe selfie’si çektirmek isterseniz kibar olmayı unutmayın. Son olarak özellikle halka açık yerlerde darbeyle ilgili konuşmalardan kaçının, yerin kulağı var.