DÜNYALIĞINI BAS GİTARLA YAPANLAR LİSTESİ

DÜNYALIĞINI BAS GİTARLA YAPANLAR LİSTESİ


Basiverdik Zengin Oldular


Forbes yüzünden ünlülerin neyi var neyi yoksa biliyoruz. Yılda kaç para kazanırlar, banka hesaplarında kaç sıfırlı paralar var, hepsini düzenli olarak karşımıza çıkarmaya devam ediyorlar. Daha dün sizlerle paylaştığımız en zengin DJ'ler ve en zengin top modeller listesiyle hızımızı alamadığımız "Kimin ne kadar parası var?" mevzusuna bugün kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ama bu sefer işin içinde Forbes yok.

 

Bas gitaristlerin parasında gözü olan The Richest, onlardan bir Top 10 listesi yapmış bizlere. Listenin en tepesindeki ismi tahmin etmek pek de zor değil. Sadece teliflerle bile listenin tepesine yerleşebilecek The Beatles üyesi Paul McCartney, 1.2 milyar dolarlık servetiyle sadece müzisyenler arasında en zenginlerden biri değil, aynı zamanda dünyanın da en zengin insanlarından biri. McCartney'i 300 milyon dolarlık servetiyle Sting ve yine aynı parayla Kiss başçısı Gene Simmons izliyor. 

 

Görüldüğü üzere listenin ilk sırasıyla diğer isimler arasında mega bir uçurum var. Zenginin malı züğürdün çenesini daha fazla yormadan sizleri listenin tamamıyla baş başa bırakalım.

 

01. Paul McCartney – $1.2 billion
02. Sting – $300 million
02. Gene Simmons (KISS) – $300 million
04. Roger Waters – $270 million
05. Adam Clayton (U2) – $150 million
06. Flea – $115 million
07. John Paul Jones (Led Zeppelin) – $80 million
08. Geezer Butler (Black Sabbath) – $65 million
09. Tony Kanal (No Doubt) – $45 million
10. Krist Novoselic (Nirvana) – $40 million