EKRANA MIHLATAN HİPNOZU BOL GIF’LER

EKRANA MIHLATAN HİPNOZU BOL GIF’LER


Günlük Objeler Gif İçinde Gif Olursa 


Dünyanın Batı tarafında adı "Motion Photography" olarak bilinen, bizimse GIF diye kestirip attığımız trendin sonu hiç gelmeyecek. Gelmesin de zaten. Çünkü internet dünyasının canından çok sevdiği, en eski animasyon formlarından biri olan GIF’leri hiç böyle görmediniz. Gerçekten görmediniz.

 

 

Polonyalı sanatçı Feliks Tomasz Konczakowski, sonsuzluk kavramını ele alan çalışmasıyla görenleri önce ekrana mıhlıyor sonra da hipnotize ederek girdap gibi içine çekiyor. Konczakowski, Tumblr sayfasında paylaştığı hiç bitmeyen ve sürekli kendisini tekrarlayan çalışmalarıyla ilham kaynağımız oldu.

 

 

Beş yıldır Photoshop ile haşır neşiş olan sanatçı, program üzerinde yaptıklarını GIF olarak kaydetmeyi ise daha Nisan ayında öğrenmiş. Konczakowski, yarattığı fantastik GIF'lerle akıllarımızı almaya kararlı gözüküyor.

 

 

 

 

Çiçek, kedi, karnabahar gibi gündelik hayatta karşımızı çıkan arkadaşları sonsuz bir döngü gibi GIF şekline getiren Konczakowski, şimdiye kadar gördüğümüz en etkileyici GIF çalışmalarından biriyle karşımızda.

 

 

 

 

Birkaç ay önce düzenlenen Motion Photography Prize ve The Giphoscope Awards isimli uluslararası GIF yarışmasının önümüzdeki sene düzenlencek ayağında birinciliği kapması muhtemel GIF’ler bizi görsel açıdan bir hayli tatmin etti.