İETT’NİN YEŞİL SEVGİSİ BAMBAŞKA: BOTOBÜS

İETT’NİN YEŞİL SEVGİSİ BAMBAŞKA: BOTOBÜS


Otlu Otobüs Hizmete Girdi


Toplu taşımada korku ve dehşetin adresi İETT, Colorado'dan sonra otu yasallaştıran ikinci icraata imza attı. Edirnekapı – Taksim hattında çalışan, tekerlekli saksı görünümlü Botobüs'le tanışın.

 

 

Akbil veya İstanbul Kart yerine fotosentezle seyahat edeileceğiniz bu çevreci otobüsün çatı kısmında tarla sürme keyfi yaşayabilir, mevsimlik tarım işçisiymişçesine çömüp sigara yakabilirsiniz.

 

 

Tabii ki de yukarıda saydığımız şeyleri yapamazsınız. Ama Botobüs'ün saçma tasarımı sayesinde bu tip saçma şeyleri yapmayı pekala aklınıza getirebilirsiniz.

 

İETT’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

 

“Botobüs, bitkileri ile fotosentez yaparak karbon emisyonunu azaltıyor. Aynı zamanda otobüs çatısını güneş ışınlarına direkt maruz bırakmadığı için enerjiden tasarruf sağlıyor ve klima performansını artırıyor. Boşa akan klima suyu da değerlendirilerek ekolojik çatıdaki bitkiler sulanmış oluyor. Bitkiler ise yaz-kış canlı kalabilen bitkilerden seçildi. Böylece İstanbullular gezici bir bahçe ile hem estetik hem de çevreci bir yolculuk yapma keyfini yaşayacaklar.”