ALMANYA’DA İŞ VE ÖZEL HAYATI AYIRAN DEVRİM

ALMANYA’DA İŞ VE ÖZEL HAYATI AYIRAN DEVRİM


Fransa'nin İzinden Gidenlerde Bugün


Bizler köle düzeninde çalışıp, iliğimize kadar fazla mesailerle sömürülürken Avrupa ülkeleri insan hayatının değerinin farkına daha çok varıyor. Geçtiğimiz aylarda akşam 6'dan sonra mesaiye kırmızı kart çıkartan Fransa'nın ardından Almanya da iş ve özel hayatı kalın çizgilerle birbirinden ayırmaya hazırlanıyor.

 

 

Birçoğumuzun muzdarip olduğu mesai saatlerinin dışında hayatımızı ablukaya alan iş mail'lerinin mesai günlerinde aksam saat 6'dan sonra ve hafta sonlarının tamamında yasaklanması gündemde.

 

Ülkede yapılan br çalışmaya göre yoğun çalışma saatleri ve şartlarının insan bünyesinde hem psikolojik hem de fiziksel olarak büyük yaralar açtığı gözler önüne serildi. Önünde Fransa gibi bir örnek de bulunan Almanya adına sazı eline alan Çalışma Bakanı Andrea Nahles, kendisine sunulan bu detaylı raporun değerlendirmeye alınacağını, yakın zamanda mesai saatleri ve özel hayat arasında insani çizgiler çizileceğini söyledi.

 

 

2016'da yürürlüğe girmesi beklenen bu uygulama ile çalışanını e-mail bombardımanına tutan patronların canı fena halde sıkılacağa benziyor. Darısı başımıza diyeceğiz, ama bunu dersek yapılabilecek en kötü şakalardan birini yapacağımızın farkındayız. Bayram günü çalışacak arkadaşlarımıza şimdiden kolay gelsin.